Wie ben ik?!

In de rubriek Wie ben ik?! lees je een interview met een van onze medewerkers. Maak kennis met de persoon achter deze collega!

Maak kennis met Anne Kok!

Het interview met Anne Kok heeft al een tijd geleden plaatsgevonden en zou in een eerdere uitgave van de THUIS! geplaatst worden. Vanwege de coronacrisis komt die uitgave van het het magazine later dan in eerste instantie gepland. Wij vinden het verhaal van Anne zo leuk dat we het onze lezers niet wilden onthouden.

Sinds wanneer werk je bij Zorggroep Drenthe? Sinds 4 januari 2019 werk ik als facilitair medewerker in het restaurant van Messchenstaete. De gastvrouwfunctie bij de balie bij Messchenstaete is afgelopen jaar opgeheven en nu is deze functie samengevoegd met die van restauratieve medewerker. Vanuit het restaurant houden we een oogje in het zeil op de gasten die aan de balie komen.

Hoe ziet een werkdag voor jou eruit? In september 2019 zijn etage 1 en 2 van Messchenstaete een zorghotel geworden, Zorghotel Assen. Alle cliënten van Zorghotel Assen komen beneden naar Grand Café De Messchen voor ontbijt, lunch en diner. Om 8.00 uur begin ik met het klaarzetten van het ontbijtbuffet. Waar nodig helpen wij de cliënten, bijvoorbeeld met brood smeren. Dit alles in overleg met de zorgmedewerkers. Verder check ik mail, neem reserveringen voor Grand Cafe De Messchen of de vergaderruimtes aan, ontvang gasten, print menu’s uit en zorg ervoor dat de ruimtes netjes zijn etc.

Wat vind je leuk aan je werk en waarom? Het is heel afwisselend, elke dag is anders. Toen ik hier begon, dacht ik dat ik een gewone horecabaan zou hebben, bedienen in een restaurant. Nu heb ik ook contact met een doelgroep die zorg nodig heeft. Dat was ik niet gewend, maar ik vind het heel erg leuk! Dit is eigenlijk een uit de hand gelopen bijbaan. Mijn contract loopt nog t/m 31 mei 2020. Daarna ga ik een aantal weken met mijn vriend door Azië trekken. Ik heb psychologie gestudeerd, ben Drs. en na de reis wil ik een baan gaan zoeken in arbeidspsychologie.

Wat doe je zoal in je vrije tijd? Nou ja, reizen dus. Mijn vriend en ik zijn een camper aan het ombouwen. Die willen we gaan gebruiken voor weekendjes weg, festivals en vakanties binnen Europa. Ik speel ook viool, al vanaf m’n 6e/7e jaar. Talen leren vind ik leuk, bijv. Spaans. Ook koken vind ik leuk en gezond eten vind ik erg belangrijk. Sporten is iets wat ik heel vaak doe zoals; fitness, hardlopen en paaldansen.

Paaldansen? Dat hoor ik niet vaak. Wanneer ben je hiermee begonnen? Toen ik in Groningen psychologie studeerde en in het 3e jaar zat, was ik ongeveer 19 jaar. Je had toen de ACLO studenten/sportvereniging en daar kon je je voor allerlei cursussen opgeven. Je kon het zo gek niet bedenken; onderwaterhockey, vliegen met zweefvliegtuig, kickboksen, klimmen, squashen, paaldansen etc. De meeste cursussen duurden ± 5 weken. Ik heb o.a. geklommen en in een zweefvliegtuig gevlogen. Samen met een vriendin ging ik ook naar de cursus paaldansen en dat was zo ontzettend leuk dat ik dat ben blijven doen. Dat was bij Paaldansvereniging 'De Noordpole' in Groningen.

Zijn er speciale sportscholen voor? Meestal niet. Het zit vaak bij een dansschool of fitnesscentrum in. Voor zover ik weet zit er niets in Assen. Ik ga niet meer naar Groningen, ik heb een eigen danspaal in de huiskamer waar ik mee oefen.

Is het moeilijk, kan iedereen het leren? Iedereen kan het leren en het is niet echt leeftijdgebonden, maar het is wel blessuregevoelig. Je moet wel fit zijn. Dus geen rugklachten hebben e.d. Het is heel pijnlijk om te doen doordat je huid wrijving heeft met de paal. Ik zit dan ook altijd en overal onder de blauwe plekken. Je krijgt er wel heel veel zelfvertrouwen van en heel snel een fit lijf want je gebruikt alle spieren. Het is dans, kracht en lenigheid in één. Ik heb zelf ook een tijdje lesgegeven aan eerstejaars studenten van verschillende studies.

Doe je ook mee aan wedstrijden? Ik heb een keer meegedaan aan de clubkampioenschappen en ook gewonnen. Je moet dan een choreografie bedenken, een bijpassend liedje uitkiezen van ± 3 min. en er moeten verplichte onderdelen in de dans zitten zoals; een handstand, een bepaalde pose en deze enkele seconden vasthouden, op 2 verschillende manieren in de paal klimmen etc.

Ben je weleens uit de paal gevallen? Ja hoor, iedereen valt weleens uit de paal. Bijvoorbeeld als je ondersteboven hangt, dan ben je een beetje gedesoriënteerd en vraag je je af waar moet dit been of dat been en dan zak je langzaam uit de paal. Tevens moet je je handen goed wassen en insmeren met magnesium en geen bodylotion gebruiken. Ook moet je proberen niet te zweten, want dan val je zo uit de paal! Dat geldt ook bij het dragen van kleding. Hoe minder kleding des te beter je in de paal blijft hangen. Leren vallen is een onderdeel van het leren paaldansen. Paaldansen valt technisch gezien onder acrobatiek net als; Silks (aan zijden doeken hangen), Aerial hoopes (grote ringen in de lucht) en trapeze.

Is het alleen een vrouwensport of zijn er ook mannen die aan paaldansen doen? Het zijn voornamelijk vrouwen, voor mannen is het nog een klein beetje taboe. Voorheen stond het bekend als iets voor in een stripclub of nachtclub, met een sexy imago. De laatste jaren heeft het paaldansen ook een ander karakter gekregen, dat het gewoon ook een sport is, zoals we op tv kunnen zien bij bijvoorbeeld talentenshows.

Hoe zie jij dit? Sexy versie/sportieve versie? Mijn focus ligt op de sportieve kant, maar als je kunt paaldansen kun je het zelf zo sexy maken als je wilt. Het is wat iemand zelf wil. Waarom heb je voor paaldansen gekozen? Paaldansen doe je alleen, gericht op eigen niveau en prestaties. Dat kan ik nu gewoon thuis doen. Het trainen in een groep met allemaal meiden was weer heel gezellig. Met paaldansen zie je heel snel vooruitgang, elke week merk je dat het beter gaat. Andere sporten vind ik ook leuk, maar dit vind ik het leukst. Ik heb m’n vriend ook een keer een lesje gegeven. Hij dacht dat hij het zo wel even zou doen, maar dat viel vies tegen, hij viel er meteen uit. Dat ging bij m’n schoonzus veel beter, dat ging redelijk goed voor een eerste les. Geef je ook workshops? Bij de vereniging heb ik wel workshops gegeven, een keer aan een voetbalteam van 18 mannen. Zij deden heel lacherig, maar het lachen verging ze snel. Na een tijdje beseften ze dat het best wel zwaar en lastig was. Daarna werden ze heel competitief. De mannen wilden niet voor elkaar onder doen. Tegenwoordig geef ik geen workshops meer. Als iemand na het lezen van jouw verhaal ook interesse heeft gekregen in paaldansen wat adviseer jij ze dan? Ik zou ze adviseren om een workshop te volgen bij 'De Noordpole' of lessen nemen bij 'Calypso', beiden in Groningen. Dan wens ik jou tot slot veel plezier met paaldansen en alvast een goede reis door Azië samen met je vriend! En wie weet, zien we je nog eens terug als psycholoog bij Zorggroep Drenthe!

Hoe is het verder gegaan met Anne? Anne is eind mei jl. inderdaad gestopt met werken bij Zorggroep Drenthe. Binnenkort begint ze aan haar nieuwe carrière bij Rijkswaterstaat als adviseur op het gebied van 'mens en verandering'. Helaas zijn Anne en haar vriend door corona niet op de geplande reis gegaan. Maar Anne had wel groot nieuws! Recent zijn haar vriend Arnoud en zij getrouwd!


image

Klik op de afbeelding voor meer informatie over Zorghotel Assen.

image

Klik op de afbeelding voor meer informatie over Grand Cafe De Messchen.