Nieuws collega's

Gea Visscher-Haaijer

Diploma behaald! Felicitaties voor Gea Visscher-Haaijer! Zij heeft haar diploma HBO Verpleegkunde niveau zes afgelopen februari behaald met een uitmuntende beoordeling op haar eindgesprek. Ondanks de veranderingen op het werk met de overname van de Buurtzuster, de verhuizing naar De Noorderkroon en naar de Raadhuisstraat, heeft ze dit toch bewerkstelligd. De afgelopen jaren waren dus roerige tijden en ondanks dit alles heeft ze tóch de focus kunnen houden en haar opleiding kunnen voltooien. Proficiat!

Henny Eitens

40-jarig jubileum! Mijn naam is Henny Eitens en ben geboren in Emmen. Op 27 december 1972 begon ik met werken in Symphonie (was het Else van der Laanhuis) in Eelde. In 1973 ben ik gestart met de opleiding voor bejaardenverzorgende waarvoor ik in 1975 mijn diploma behaalde. In datzelfde jaar ben ik getrouwd en in 1978 is mijn zoon geboren. In die tijd was het normaal dat je stopte met werken als je een kind kreeg, maar in 1980 kriebelde het weer en ik miste het werken in de zorg. Toen ben ik weer begonnen in Symphonie in de late diensten. Op mijn 46ste ben ik gestart met de opleiding Verzorgende IG, ook deze opleiding heb ik met succes afgerond.

Er is veel veranderd in de zorg, er is veel verbeterd, maar er zijn ook dingen waarvan ik denk dat het anders zou kunnen. Ook in mijn privéleven is er veel gebeurd de laatste jaren, zoals het overlijden van mijn man in 2017. Ik ben blij dat ik nog werk en ik geniet volop van mijn drie kleinkinderen en de vakanties aan zee. Op 5 juli jl. was ik 40 jaar in dienst en op 27 juli jl. ben ik 65 jaar geworden. Volgend jaar november (2021) stop ik met werken en ga ik genieten van mijn pensioen. Met vriendelijke groet, Henny Eitens

Petra Heidekamp

Koksmuts en -schort aan de kapstok gehangen Graag hadden we onderstaande bijdrage van Petra in een eerdere editie van de Thuis! willen delen. Vanwege de coronacrisis is de geplande editie helaas niet uitgegeven. Dus later dan gepland, is haar bijdrage nu tóch nog te lezen!

Na jarenlang gewerkt te hebben als kok in Mozaiek, zit mijn werk er per eind januari jl. op. Overdonderd door de belangstelling, schud ik de handen van de vele collega’s met wie ik met zoveel plezier heb samengewerkt. Mijn koksmuts en -schort zijn ingeleverd. Door gezondheidsredenen heb ik mijn functie neer moeten leggen. In 1990 stapte ik als kok De Vijverhof binnen. Daar heb ik na tien jaar ontslag genomen, om mij toe te leggen op het moederschap. Ik wilde meer tijd hebben voor mijn twee jongens. Het bleef echter kriebelen, mijn lust om te werken werd toch weer sterker. Ik kon aan de slag bij de Brinkstichting. Het combineren van werk en privé verliep vlekkeloos. Toch kwam aan deze mooie tijd een einde. De centrale keuken ging dicht. In 2003 kon ik terecht in Tienelswolde, nu Mozaiek. Ook daar heb ik mijn werkuren goed kunnen combineren met het thuisfront. Ik heb in deze werkomgeving veel mooie en ook verdrietige tijden meegemaakt. Tijden die ik niet had willen missen. Ook toen ik problemen met mijn gezondheid begon te krijgen, heb ik op collega’s kunnen rekenen. Ik ga ze missen, mijn collega’s en wil iedereen bedanken voor de tijd die ik in Tienelswolde en Mozaiek mee heb mogen maken. Het gaat jullie goed, Groetjes Petra

Gerda Weersing

45-jarig jubileum!

Dinsdag 18 augustus jl. was een feestelijke dag voor Gerda Weersing. Ze vierde een heel bijzonder jubileum, want ze is 45 jaar in dienst bij Zorggroep Drenthe! Proficiat Gerda! Het Facilitair bedrijf heeft hier feestelijk bij stil gestaan.

Julia Kauffeld

Diploma behaald!

Julia Kauffeld is geslaagd voor de opleiding Facilitair management aan de Hanzehogeschool in Groningen. Met een gedegen onderzoek, welke zij heeft verricht voor het Facilitair bedrijf van Zorggroep Drenthe, heeft zij haar opleiding positief kunnen afronden. Julia heeft haar Bachelor gehaald met een ruime voldoende. Voor het Facilitair bedrijf heeft zij een onderzoek verricht naar de mogelijkheden van een zogenoemde 1-loketfunctie voor alle vragen en diensten. Voor Julia is het een bijzonder leerzame periode geweest. Van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat, bedankt voor je inzet en veel succes bij het vervolg van je carrière!