Gerecht van de maand

Varkensvlees met kerrie en Chinese kool

Naam kok: Claudia Super

Ingrediënten 2-3 personen

  • 300 gram ongepaneerde varkensschnitzel
  • 50 gram ontbijtspek
  • 2 uien
  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram Chinese kool
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel kerrie
  • zout, peper
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1/8 liter crème frâiche
  • 2 eetlepels gesnipperde peterselie

Bereiding

Snijd het vlees en het spek in smalle reepjes. Maak de groenten schoon; snipper de uien, snijd de aardappelen in stukken en de kool in repen.

Verhit de boter in een braadpan en bak de spekreepjes krokant. Voeg de reepjes vlees, de uisnippers en de kerrie toe en roerbak dit geheel ca. 3 minuten tot het vlees lichtbruin is. Voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg daarna de wijn en de crème frâiche toe en schep de aardappelen en de kool erdoor. Breng de vloeistof aan de kook, leg een deksel op de pan en stoof de groenten en het vlees zachtjes gaar in ca. 20 minuten. Breng het gerecht eventueel nog verder op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor. Tip van de kok: Vervang de wijn door bier en/of de spitskool door Chinese kool.

Maak kennis met Claudia Super

Hallo, Ik ben Claudia Super. Ik ben sinds 3 jaar werkzaam als kok bij Zorggroep Drenthe en werk op de locaties Mozaiek en Symphonie. Het leukste aan mijn werk vind ik het eten bereiden voor de bewoners en cliënten, medewerkers en gasten. Tussen het harde werken door houd ik ook van een beetje lol maken met mijn collega's. Als kind wist ik al dat ik kok wilde worden. Ik houd van lekker en gezond eten, maar ik ben er ook dol op om af en toe iets lekkers te bakken (vooral met chocolade). Mijn vrije tijd breng ik het liefste door met mijn gezin, familie en vrienden. Daarnaast sport ik graag en ook thuis mag ik graag koken of bakken.