KUNST!

Deelnemers van de teken- en schilderclub van Mozaiek exposeerden in Galerie Mozaiek

Een veelzijdigheid aan werken was tentoongesteld. De teken- en schilderclub bestaat al sinds 2016 en is indertijd opgezet door activiteitenbegeleidster Betty Vos. Er was toen een tiental enthousiaste deelnemers. Men begon onder andere met het schilderen van vogels op paneeltjes. Deze paneeltjes zijn samengevoegd tot één groot schilderij dat in het restaurant van Mozaiek hangt. Sinds een jaar begeleidt mevrouw Maria Cleffken-Disco de deelnemers, die nog steeds enthousiast bezig zijn met het tekenen en schilderen van landschappen, portretten en dieren. In de maand augustus is een tentoonstelling samengesteld van de werken van de deelnemers en opgehangen in Galerie Mozaiek. Één van de cliënten van de verpleegafdeling bezoekt ook om de week de schildersclub, waar zij prachtige portrettekeningen maakt. Ze is zó trots op haar plekje in de expositie dat ze op één dag meerdere keren is komen kijken!

Deze tentoonstelling was een groot succes en te zien tot en met 30 augustus.

Expositie 'Schilderen is als worstelen met verf'

Van vrijdag 11 september tot en met zondag 18 oktober exposeert Roelof Koobs uit Hoogeveen bij Galerie Mozaiek in Zuidlaren. De titel van de expositie is ‘Schilderen is als worstelen met verf’. De kunstenaar werkt met olieverf op linnen. Hij weet zijn onderwerpen professioneel en doeltreffend af te beelden. Je kunt hem vaak in het land aantreffen waarbij het Drentse land in al zijn kleuren zijn voorbeeld is. Stadsgezichten, winkelstraatjes, dorpjes en landschappen sieren regelmatig zijn doeken. Daarnaast blijft ook het stilleven een uitdaging voor deze altijd vrolijke kunstschilder. Hij was jaren aangesloten bij de Hoogeveense schildersclub Het Palet en heeft in die periode veel opgestoken van de artistieke begeleiding van o.a. Gerard van der Weerd, Joop Neutel en Satar Kawoosh. Daarnaast is hij al jaren betrokken bij de Hoogeveense Kunstroute. Ook is hij aangesloten bij de Sociëteit Drentse Kunstenaars, een club van schrijvers, dichters, beeldhouwers, schilders en tekenaars.

Vanzelfsprekend hanteren wij de richtlijnen van het RIVM ook in Galerie Mozaiek. Wij registreren de gegevens van bezoekers. Daarnaast wordt van bezoekers gevraagd om voor binnenkomst een gezondheidscheck te doen en zijn in de galerie looproutes aangebracht.

Servies en tegeltjes gevraagd!

Voor een kunstproject in Mozaiek vragen wij (oud) servies en tegeltjes. Ze hoeven niet per se heel te zijn. Alle soorten en maten zijn van harte welkom. Het materiaal kan worden ingeleverd bij Mozaiek of het Centraal Bureau. Vanzelfsprekend houden wij je via de verschillende kanalen op de hoogte van de voortgang van het project. Alvast hartelijk dank voor je medewerking!

image
image