Binnen bij Zorggroep Drenthe

In deze rubriek is te lezen wat er zoal binnen Zorggroep Drenthe gebeurt!

Corona...

We kijken met elkaar terug op een bijzondere periode. We zijn deze periode goed met elkaar door gekomen, mede dankzij het begrip van onze bewoners en cliënten maar vooral ook door de tomeloze inzet van onze medwerkers. Wat ons allen veel goed heeft gedaan zijn de prachtige initiatieven die onstonden. Hieronder zie je een greep uit verschillende activiteiten en mooie momenten van de afgelopen periode.

In mei jl. organiseerde Zorggroep Drenthe verschillende webinars om met bewoners en cliënten, hun naasten en medewerkers in gesprek te gaan over de anderhalvemeter samenleving. Ons bereikten veel complimenten over de webinars en de manier waarop Zorggroep Drenthe de mogelijkheid bood om mee te praten. Dit voorbeeld werd door diverse organisaties uit ons netwerk gevolgd.

Op elke locatie een ontmoetingsraam! Met microfoons aan beide kanten, konden bewoners en cliënten met hun naasten een 'gewoon' gesprek voeren en samen zijn.

Bij Spectrum kwam Stichting Dierenweide Stroomdal elke week met verschillende dieren de bewoners en cliënten gedag zeggen. Zelfs de VPRO kwam er opnames maken.

Helaas een beetje anders dan 'gewoon', maar ook verjaardagen werden natuurlijk gevierd!

De corona periode bracht ook mooie dingen met zich mee. Roelien en Jenny maakten een vlog met mevrouw Hamming en twee bewoners in één van de huiskamers van Mozaiek. Zij bedanken samen de kinderen die tekeningen bezorgd hebben bij Mozaiek. Roelien en Jenny maken meteen van de gelegenheid gebruik om de Nederlandse sierteeltsector te bedanken voor de mooie bloemen. Het idee voor deze vlog komt eigenlijk van mevrouw Hamming. Zij ziet de kinderen altijd spelen en wilde ze op deze manier bedanken. Samen voor een moooie dag, ook in deze tijd.

Heel Nederland was in de ban van corona, iedereen merkte er iets van in zijn of haar dagelijkse leven. Voor de één waren die veranderingen groter dan voor de ander. Ook bij Zorggroep Drenthe ging het er anders aan toe dan ‘normaal’. Medewerkers voerden soms andere taken uit dan hun reguliere werkzaamheden. Zij hielpen bijvoorbeeld bij beeldbellen met familie, begeleidden mensen naar het Ontmoetingsraam en zorgden ervoor dat de bewoners en cliënten hun was, post en boodschappen ontvingen. Met deze vlog geven wij graag een klein inkijkje in wat er zoal binnen onze locaties afspeelde.

Hans de liedjesman verzorgde digitale concerten. In de huiskamer in Mozaiek wordt aandachtig geluisterd.

Prachtige tekeningen en knutselwerken werden in overvloed gestuurd.

Alle medewerkers ontvingen op de 'Dag van de Zorg' een presentje!

Op verschillende locaties werden we flink in de bloemetjes gezet.

Draaiorgels verzorgden bij onze locaties meerdere optredens!

Met prachtig weer heeft het Altokwartet opgetreden bij de Tuinkamer van De Vijverhof.

Overal waar je komt, moet je je handen desinfecteren!

Er waren verschillende optredens om de bewoners, cliënten en medewerkers een hart onder de riem te steken.

Zorggroep Drenthe stak anderen een hart onder de riem op de Green Led wall naast de A28.

Tip de redactie!

Binnen de locaties van Zorggroep Drenthe worden verschillende activiteiten georganiseerd. Om een ieder hier een beeld van te geven, besteden wij hier in 'Thuis!' aandacht aan. Tips zijn van harte welkom, dus is er iets leuks gebeurd binnen je locatie, afdeling of team?

Stuur tekst en beeldmateriaal naar: redactie@zorggroepdrenthe.nl