Grijp je kans!


Begin november starten we, in samenwerking met het Drenthe College, met een nieuwe BBL-klas voor de opleiding Helpende Zorg & Welzijn. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen Zorggroep Drenthe en heb je altijd al een bijdrage willen leveren aan de directe zorg voor onze cliënten? Grijp dan nu je kans!


De BBL-opleiding Helpende Zorg & Welzijn (combinatie tussen werken en leren) duurt één jaar en jij hebt als medewerker van Zorggroep Drenthe, bij gelijke geschiktheid, voorrang in de werving & selectieprocedure.


Ben jij geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk 15 september 2019 jouw cv en motivatiebrief met hierin vermeld waarom jij je graag verder zou willen ontwikkelen binnen Zorggroep Drenthe. Je kunt solliciteren via het online sollicitatieformulier op onze website: www.zorggroepdrenthe.nl

De vakantie is voorbij

'Kom d'r bij'

De vakantietijd is dan wel voorbij, maar de vacature vanuit de campagne ‘Kom d’r bij’ staat nog open.Wij blijven op zoek naar nieuwe collega’s die een bijbaan zoeken naast hun studie en natuurlijk zijn er meer vakanties dan alleen de zomervakantie. Dus ken je iemand die op zoek is naar een leuke bijbaan, attendeer ze op de vacature!

Tips en Weetjes

Tips en weetjes voor de wasmachine

Wasmachine schoonmaken? Ja, ook een wasmachine moet af en toe gereinigd worden om vetluis, aangekoekte zeepresten en kalkaanslag te voorkomen.

1. Haal het zeepbakje uit je wasmachine en borstel dit schoon. Spoel het bakje daarna goed af en laat het drogen.


2. Maak daarna de ruimte waar het zeepbakje in zit goed schoon. Vaak zit hier flink wat aangekoekte zeepresten; wrijf deze met een borstel of doekje allemaal weg en spoel de holte met water na. Plaats daarna het schone zeepbakje terug.


3. Open de deur van je wasmachine en maak de rubberen rand (manchetrand) met een prop wc- of keukenpapier goed schoon. Je zult merken dat er een grijzige aanslag vanaf komt, wat ‘vetluis’ genoemd wordt. Vetluis ontstaat wanneer je vaak op lage temperaturen wast en/of teveel wasmiddel gebruikt.. Het heeft de vervelende eigenschap dat het bijvoorbeeld je wasgoed vies laat ruiken en vlekken op je wasgoed achterlaat.


4. Doe een halve kop soda of een flinke scheut natuurazijn in de lege trommel en draai een 90 C wasprogramma. Door de combinatie van schoonmaakmiddel en hoge temperatuur lossen vet, vuil en kalk supergoed op. Zo wordt je wasmachine weer helemaal schoon en zal weer lekker fris ruiken!


5. Reinig intussen de buitenkant van je wasmachine. Gebruik hiervoor een (vaat)doek en een sopje.