'DE VERBINDING'


Voor de rubriek 'De Verbinding' ontmoeten Otto Hoekstra en Wander Prins elkaar

Otto is manager van het facilitaire bedrijf en Wander is regie wijkverpleegkundige en casemanager dementie. Samen kijken ze vooruit naar het veranderende zorglandschap en Zorggroep Drenthe. Ze praten over wat hen verbindt in hun dagelijkse werk.


Beiden zijn sinds 2017 in dienst bij Zorggroep Drenthe en hebben geen ervaren verleden bij Zorggroep Drenthe waarop zij kunnen terugkijken. Ze kijken liever samen vooruit. Met z’n tweeën constateren zij wel dat veranderingen een onderdeel zijn van de fase waarin Zorggroep Drenthe zich nu bevindt.


Wander wilde vroeger graag politieagent worden. Echter, tijdens zijn militaire dienst werd toch zijn interesse gewekt voor de geneeskundige dienst. Na zijn diensttijd ging hij studeren aan het HBOV waarna hij in aanraking kwam met de zorg. Voordat hij bij Zorggroep Drenthe kwam werken, was hij werkzaam als wijkverpleegkundige/CMD bij een organisatie in het Groninger land. Daarvoor heeft hij ervaring opgedaan in diverse zorginstellingen, op verschillende functieniveaus.


Otto wilde vroeger altijd dierenarts worden. Door het familiebedrijf werd hij echter op “de zaak” gezet. Hij deed zijn opleiding management in Utrecht. Later nam hij het familiebedrijf over. In de afgelopen 20 jaar was Otto vanuit commerciële bedrijven indirect verbonden met vele facilitaire processen binnen de Care en Cure markt. Hij maakte in 2017 de overstap naar zorggroep Drenthe.

"Trots op onze medewerkers en collega's"

Wander en Otto willen graag verantwoordelijkheid nemen, maar willen bovendien hier de medewerkers bij betrekken. Immers daar ligt een belangrijke basis voor een stevig fundament. Duidelijke communicatie en elkaar kunnen aanspreken op houding en gedrag. Uiteindelijk worden we afgerekend op onze doelmatigheid.


Wander en Otto hebben een gezamenlijke rode draad bij Zorggroep Drenthe: we zijn niet een bedrijf, maar we moeten wel veel meer bedrijfsmatiger gaan werken. Met de juiste bedrijfsmatige ondersteuning waardoor we ook bewust kunnen sturen.


Wat verbindt ons?

In de hectiek van de dag bevinden we ons soms in een rollercoaster. We maken dagelijks positieve stappen richting onze mooie dag... Maar we zijn er nog niet. Wat ons ook verbindt is dat de medewerkers soms wat meer geduld moeten hebben bij een verandering en bij de technologie waarin we ons bevinden. Een uitdagende tijd waarin e-health en softwarematige ondersteuning ons kan helpen om nog beter te anticiperen op vragen vanuit onze bewoners maar ook op vragen vanuit onze medewerkers.

Waar zijn we trots op?

Gezamenlijk zijn Wander en Otto enorm trots op hun medewerkers en collega’s. Hoe ze alles doen en hoe ze alles oppakken en uiteindelijk oplossen.


Wat houdt ons privé bezig?

Otto

Otto is bestuurlijk actief als voorzitter van het Hospice in Heerenveen en is hij voorzitter van het Sprookje Heerenveen. Dit is een organisatie die elk jaar in november een week lang een toneelstuk opvoert voor ca. 3000 schoolgaande kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Heerenveen (beide functies verricht hij vrijwillig). Daarnaast is hij nauw betrokken bij een jumelage tussen Heerenveen en Wuppertal. Buiten het werk en de bestuurlijke activiteiten om mag Otto graag dingen organiseren, fotograferen, klussen in en rond het huis, wandelen en tuinieren. En heeft hij een passie voor lekker eten koken.


Wander

Wander is vooral thuis aanwezig als vader van 3 dochters, coacht het volleybalteam van zijn oudste dochter en gaat graag naar de thuiswedstrijden van FC Groningen. Ook wil hij af en toe een stukje fietsen op de mountainbike. Hij klust graag in huis en neemt daar ruim de tijd voor. Ook kookt hij graag thuis.