Binnen bij
Zorggroep Drenthe

In deze rubriek is te lezen wat er allemaal
binnen Zorggroep Drenthe gebeurt!

Rolstoelbus

Recent is er een rolstoelbus voor Zorggroep Drenthe aangeschaft. Een mooi rijdend visitekaartje voor Zorggroep Drenthe. De bus is beschikbaar voor alle locaties, mag bestuurd worden door iemand met rijbewijs B en kan via de receptie van het Centraal Bureau gereserveerd worden.


16 medewerkers en vrijwilligers van Zorggroep Drenthe hebben deelgenomen aan een training voor het gebruiken van onze rolstoelbus. Zij kregen onder andere uitleg over het vastzetten van de rolstoelen. Ze kunnen nu zelfverzekerd op pad met deze bus.

Zomergroet

De zomervakantie is bijna aan zijn einde en veel van onze bewoners krijgen regelmatig een kaart van de vakantiebestemming van hun familieleden. Om hun familieleden een fijne vakantie terug te wensen organiseert het Spectrum jaarlijks 'De Zomergroet'. Tijdens deze activiteit krijgen bewoners de mogelijkheid om een 'zomerse' foto naar hun familieleden toe te sturen.

Symphonie geeft creatieve invulling aan de Dahlia Bloem

In het weekend van 31 augustus en 1 september 2019 vindt het jaarlijkse Bloemencorso in Eelde weer plaats. Het evenement wordt jaarlijks drukbezocht en wordt ook wel het hoogtepunt van het jaar genoemd. Veel van onze bewoners zijn dan ook al jaren trouwe bezoeker. 


Om alvast in de sferen te komen voor het evenement is er maandag 19 augustus jl. een creatieve invulling gegeven aan deze middag. Het hele evenement draait om bloemen en zo werd er deze middag een creatieve invulling gegeven aan de Dahlia Bloem. De bewoners van Symphonie hebben de papierenversie van de Dahlia Bloem gemaakt.

Creativiteit in De Noorderkroon

Tijdens het opruimen kom je soms spullen tegen waarvan je denkt, dat is zonde om weg te gooien! Zo wisten bewoners van De Noorderkroon vorige week hun creativiteit te uiten op oude sigarendoosjes.


De oude sigarendoosjes zijn omgebouwd naar insectenhotels die te zijner tijd geplaatst worden op de balkons van de bewoners. Bewoners decoreerden de hotels met verschillende insecten, zoals bijtjes en vlinders. De bewoners hebben er mooie kunstwerken van gemaakt. Deze week hangen de insectenhotels in de gangen van De Noorderkroon en zullen daarna geplaatst worden op de balkons van de bewoners.

De Wenning eet vis in Termunten

Op woensdag 31 juli jl. vertrokken veertien bewoners van De Wenning met drie busjes naar Termunten. Deze excursie was een vervolg op het geslaagde uitstapje dat vorig jaar werd gemaakt naar Ameland.

Vorig jaar was de aanleiding en het doel, om naar Ameland te gaan, het eten van kroketten op het eiland. Dit jaar was een visrestaurant in Termunten het hoofddoel. De weg ernaartoe door het Drentse en Groningse land was al een feest op zichzelf. Op de terugweg werd nog aangelegd bij landgoed de Fraeylemaborg in Slochteren voor een versnapering op het terras.

Deze excursie was ook dit jaar een gezamenlijk initiatief van De Wenning en de Jacobuskerk, en werd deels gesponsord door supermarkt Coop Barelds in Rolde. Het was een prachtige dag, waarop genoten werd van de onderlinge ontmoeting, het landschap en de zon in het gezicht.

Symphonie in oranje sferen

Ook bij Symphonie in Eelde wordt voetbal gekeken! Voordat de voetbaldames in actie kwamen, werd er in Symphonie een wand oranje geverfd om een beetje in voetbalsfeer te komen.


De eerste wedstrijd wonnen de dames op het nippertje met 0-1! Dit keken wij gezamenlijk in restaurant “Bij de Buren” met oranjekoek en chips. Komende donderdagavond 18.00 uur mogen de Nederlandse voetbaldames tegen Canada spelen. Dan gaan wij ze weer aanmoedigen in het oranje! Aan onze inzet zal het in ieder geval niet liggen.

Opening expositie Edwin Emmens

Edwin Emmens: "Het gaat mij om de ervaring van het beeld. Het zien van abstracte vegen met realistische fragmenten erdoorheen of juist andersom. Het contrast tussen realisme en abstractie wordt vergroot door de verschillende technieken die ik gebruik. In mijn werken combineer ik het levendige van schilderen met het vlakke van zeefdruk. Het gebruik van de zeefdruktechniek stelt mij in staat om fotografische elementen in mijn werk te stoppen." De expositie van Edwin Emmens is nog te bezichtigen tot en met 15 september 2019.

Symphonie in het teken van de Tour de France

Symphonie ondergaat momenteel een verbouwing. De bewoners geven een ‘creatieve’ invulling aan de tijdelijke wanden die geplaatst zijn om de bouwplaats af te zetten. 

Vorige maand stond Symphonie al in het teken van oranje. De muren werden oranje geverfd om in de voetbalsfeer te komen! Naast de oranje wand is er nu ook ééntje omgetoverd naar het thema: Tour de France! Samen met bewoners schilderden onze collega’s van Symphonie de wanden. Op de wand wordt bijgehouden wie de winnaar is van de rit en wie de gele trui in ontvangst neemt!

Tip de redactie!

Binnen de locaties van Zorggroep Drenthe worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Om een ieder hier een beeld van te geven, zullen wij hier in 'Thuis!' aandacht aan besteden. Tips zijn van harte welkom, dus is er iets leuks gebeurd binnen je locatie, afdeling of team?

Stuur tekst en beeldmateriaal naar: redactie@zorggroepdrenthe.nl