Zorggroep Drenthe 25 jaar, iets om op terug te kijken

Hans & Steven Kazàn

Hans Kazàn is niet overreden door een goocheltruc en niet overleden aan de goochelgriep! Hij was "alive and kicking" op het podium in Mozaiek! Samen met zijn jongste zoon, comedian Steven Kazàn vormde hij een opvallend komische combinatie.

Expositie 'Kracht van Binnenuit'

Jubileumexpositie ‘Kracht van Binnenuit’ was een onderdeel van de viering van het 25-jarig jubileum van Zorggroep Drenthe. “Deze expositie laat zien wie de bewoners van Zorggroep Drenthe zijn. Dierbaar, zijn voor mij de ontmoetingen met de bewoners. Onvergetelijk, de op foto vastgelegde momenten op een dag van de bewoners. Overweldigend, hun dierbaren, liefde en passie. Levenskracht, dat stralen bewoners van Zorggroep Drenthe uit”, aldus Sake Elzinga.

Schipperskoor

Schipperskoor 'De Wilde Zwanen' is een gemengd koor van ongeveer 38 personen. Een vrolijk koor dat hoofdzakelijk een Nederlands repertoire zong op 3 oktober jl. in Symphonie.

Bezoek aan het Drents Museum

Op maandag 23 september jl. bezocht een aantal cliënten van De Amstel en De Vijverhof de nieuwe tentoonstelling van Sprezzatura.


In de tentoonstelling Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) staat het werk centraal van maar liefst veertig schilders uit heel Italië, zoals Antonio Mancini, Federico Zandomeneghi, Giovanni Segantini, Giacomo Favretto en Giuseppe Pellizza.

De Zingende Broeder

Keurig in ouderwetse stijl gekleed, trekt ‘De Zingende Broeder’ met zijn gitaar rond om mensen te vermaken met populaire Nederlandstalige liedjes uit de jaren 30 tot en met de jaren 60.


Zo trad hij op dinsdag 24 september op in De Amstel. Daar zong hij onder andere muziek van Lou Bandy, Willie Derby, Eddie Christiani en The Fouryo’s.

Utrechts Harp Trio

Het Utrechts Harp Trio maakte tijdens hun Appeltaartconcerten in De Vijverhof, Spectrum en Mozaiek een muzikale reis door Europa, waarin naast trio's ook duetten klonken. Onder het genot van appeltaart genoten de bezoekers van het Utrechts Harp Trio.

Vocalgroup Tiepies

Dit negen koppige koor zong tijdens hun optreden in De Wenning A capella liedjes uit binnen- en buitenland. Ze brachten o.a. nummers van The Beatles, Diana Ross, Acda en de Munnik en vele anderen, op heel verrassende wijze, waarbij hun sterke voordracht en inspirerende samenspel voor een buitengewoon plezierige avond zorgden.

Burendag

Tijdens Burendag zijn er kunstzinnige bloembakken gemaakt. Deze verrijdbare bloembakken worden gebruikt om de terrassen op te vrolijken.

Jeugdcircus Bombari

Jeugdcircus Bombari presenteerde haar nieuwe show 'Sprookjesboek' op zondag 29 september jl. in Mozaiek. Met veel spectaculaire acts wist het publiek niet waar ze moest kijken.

The Serenade Sisters

The Serenade Sisters bezongen de liefde in al haar facetten. Zo waren zij aanwezig bij de opening van de expositie 'Kracht van Binnenuit', zongen zij op verpleegafdelingen en in Theater Mozaiek.

Feestontbijt

Het 25-jarig bestaan van Zorggroep Drenthe werd afgetrapt met een feestelijk ontbijt in De Vijverhof, de locatie waar Zorggroep Drenthe 25 jaar geleden zijn oorsprong vond.

Imca Marina

Het concert van Imca werd aangeboden door de Rabobank Assen en Noord-Drenthe in het kader van de Week van de Coöperatie. Het viel daarnaast ook samen met het 25-jarig jubileum van Zorggroep Drenthe

Heropening Grand Café

In Messchenstaete is de laatste tijd hard gewerkt aan het volledig vernieuwde Grand Café De Messchen. Maandag 7 oktober jl. werd het Grand Café onder grote belangstelling geopend.

René Karst

René Karst trad op donderdag 10 oktober jl. maar liefst twee keer op voor Zorggroep Drenthe. De concerten werden door Rabobank Assen en Noord-Drenthe aangeboden in het kader van de Week van de Coöperatie. Het viel ook samen met het 25-jarig jubileum van Zorggroep Drenthe dus het was dubbel feest voor de cliënten van De Vijverhof en Spectrum.


René Karst had de meezingers op de hand met oude nummers als “Vlinder” maar ook zijn nieuwste meezinger “Atje voor de Sfeer”. 


'De cliënten hebben meegezongen en genoten. Over deze fantastische beleving zal nog wel even nagepraat worden', aldus René Karst

Opening Sport- en Beweegtuin Mozaiek

Woensdag 2 oktober jl. was het zover, de nieuwe Sport- en Beweegtuin bij Mozaiek werd geopend! Na het openingswoord door Klaas de Jong van Perdon Fysiotherapie werd de officiële openingshandeling verricht door wethouder Hans de Graaf van de gemeente Tynaarlo.

Tip de redactie!

Binnen de locaties van Zorggroep Drenthe worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Om een ieder hier een beeld van te geven, zullen wij hier in 'Thuis!' aandacht aan besteden. Tips zijn van harte welkom, dus is er iets leuks gebeurd binnen je locatie, afdeling of team?

Stuur tekst en beeldmateriaal naar: redactie@zorggroepdrenthe.nl