Parmezaanse kip

Marcella Gerretsen

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 kipfilets
  • 75 gr paneermeel
  • 50 gr parmezaanse kaas (meer kaas kan altijd)
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 dl mayonaise
  • 1 dl crème fraiche
  • 1-2 tenen knoflook
  • 50 gr gesmolten boter
  • Zout en zwarte peper

Bereiding

Snijd elke kipfilet in zes stukken. Doe de paneermeel in een schaal en schep er de parmezaanse kaas, peterselie en zout en peper door.


Haal de stukken kip door het losgeklopte ei en vervolgens door het broodkruim mengsel. Doe ze in een ovenschaal of op een bakplaat. En zet ze in de koelkast.


Maak intussen de knoflookmayonaise. Doe de mayonaise, crème fraiche, knoflook en peper naar smaak in een kom en meng dit goed door elkaar. Doe vervolgens in een mooie kom en garneer eventueel af.



Verwarm de oven voor op 180 graden. Sprenkel de gesmolten boter over de stukken kip en zet ze ca. 20 minuten in de oven totdat deze goudbruin zijn. Dien onmiddellijk op en serveer met de knoflookmayonaise.

Een smaakvol kipgerecht voor vier personen

Maak kennis met Marcella Gerretsen

Naam: Marcella Gerretsen

Burgerlijke staat: ongehuwd (maar ik heb een hele lieve vriendin)

Woonplaats: Kantens, hier woon in met mijn drie kinderen en onze hond Bo en de kat Sil.

Werkervaring: ik heb verscheidene baantjes gehad in de horeca, in stad (Groningen) en Ommeland.


Ik ben zeven jaar lang trotse eigenaar geweest van mijn eigen kookstudio: De Kookschuur, te Kantens. Hier heb ik veel mooie culinaire avonturen beleefd. Men kon er terecht met groepen van 8 tot maximaal 30 personen. Buiten hadden we een houtgestookte pizzaoven die we gebruikten voor onze Italiaanse workshops. Maar we hadden keuze uit meerdere nationale- en internationale thema’s van sushi maken tot een 18e eeuwse kookworkshop.


Nu werk ik al weer drie jaar bij De Vijverhof in de keuken als kok. Ik vind dit een erg leuke lokatie om te werken vanwege mijn lieve collega’s en het persoonlijke contact dat je hebt via het front met de cliënten en gasten in het restaurant. Het recept wat ik heb uitgekozen is een recept wat ik veel met mijn kookworkshops heb gemaakt. Dit recept is erg makkelijk te maken en het resultaat is een heerlijk smaakvol kipgerecht voor zes personen.