Binnen bij
Zorggroep Drenthe

In deze rubriek is te lezen wat er allemaal
binnen Zorggroep Drenthe gebeurt!

Zorggroep Drenthe rondt Lean Orange Belt training af

Eind september jl. heeft een aantal van onze collega’s de Lean Orange Belt training met succes afgerond. Tijdens de Lean Orange Belt training hebben alle cursisten Lean in de praktijk gebracht.

Herfststukjes met pompoen

Tijdens de wekelijkse vrijdagmiddagsoos in Mozaiek is er op vrijdag 4 oktober jl. hard gewerkt aan prachtige uitgeholde pompoenen met daarin een herfststukje.

De deelneemsters hebben eerst flink hun best gedaan om de pompoenen goed uit te hollen. Toen het zware werk erop zat konden ze starten met het omtoveren van een pompoen tot een herfststukje. En het resultaat mag er wezen!

Reisgids-Herfstrondrit

Donderdag 10 oktober jl. vertrokken we vanuit Assen voor een Herfstrondrit door één van de best bewaarde hoogveengebieden in Nederland. Het weer paste helemaal bij de rondrit, regen en zon. Helaas waren de bomen nog niet helemaal in herfstkleuren, maar dat mocht de pret niet drukken. 

Janny

Ingezonden door Ankie Boers

Janny is al 30 jaar werkzaam in de huishouding. Zij doet dit met veel plezier. Zij heeft nu de leeftijd van pensioen bereikt, maar denkt er nog niet aan om te stoppen. Gaat gewoon nog ff door!


Janny, bedankt voor al die jaren inzet tot nu toe. Hopelijk kun je ook alvast een beetje genieten van je pensioen!


Collega `s afdeling WMO & teamcoach Ankie Boers.

Samenwerking Zorggroep Drenthe en Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Zorggroep Drenthe begint binnenkort met het opleiden van coassistenten.

Onlangs zijn drie studenten geneeskunde van de RUG een dagdeel komen kijken bij Zorggroep Drenthe. Zij deden dit in het kader van een onderzoeksstage. De studenten bekeken samen met Pieter Stigter, specialiast ouderengeneeskunde bij Zorggroep Drenthe, zowel het technische aspect (kwalitatief onderzoek) als ook het sociale aspect van de verpleeghuiszorg. De studenten toonden zich geïnteresseerd in dit deel van de zorg. Het sociale aspect van de zorg gaat over wat het voor mensen betekent als het allemaal wat minder wordt, en behandelmogelijkheden minder worden, etc. Dit was de basis voor de samenwerking: Zorggroep Drenthe wil de verpleeghuiszorg graag verder onder de aandacht brengen bij aankomende artsen en wil graag een bijdrage leveren aan de toekomstige ontwikkeling in de verpleeghuiszorg. De samenwerking start binnenkort, blijf op de hoogte via onze website.

Workshop "Valpreventie en Veilig op pad met de rollator"

Woensdag 2 oktober j.l. stond in De Wenning in het teken van “Valpreventie”. Dit naar aanleiding van “De week van de valpreventie” en het 25-jarig jubileum van Zorggroep Drenthe.


Voor deze dag was Roelien Jans, docente Sport en Bewegen voor Senioren, uitgenodigd. Om 10 uur werd er een workshop “valpreventie” gegeven, waarbij aandacht was voor elementen die van invloed zijn op valgevaar. Ook werden er balansoefeningen gedaan en kregen de cliënten tips mee om eventuele valincidenten zo veel mogelijk te voorkomen.

Nationale ouderendag

Afgelopen voorjaar kregen wij wenskaarten voor de Nationale Ouderendag, uitgevoerd door de Asser Uitdaging, met de vraag: "heeft u een wens, stuur de kaart in". Onze collega Stella was zo lief om namens een echtpaar in De Vijverhof een wens in te sturen. Meneer en mevrouw wilden namelijk graag een rondrit door Drenthe maken en hun wens werd uitgekozen!

Dierendag bij De Vijverhof

De Vijverhof heeft samen met de ouderen van Zorggroep Drenthe de dieren van kinderboerderij Valkenstijn in Assen een verwenpakket overhandigd. Tevens de vrijwilligers een doos Merci gegeven voor hun inzet elke dag weer!

Verkoop Zuudloarderbollen in Mozaiek

Het was weer tijd voor de jaarlijkse verkoop van de befaamde Zuidlaarderbollen door F.C. Zuidlaren in Mozaiek op donderdag 10 oktober jl. Elk jaar doet de voetbalclub z'n uiterste best om zoveel mogelijk Zuidlaarderbollen te verkopen voor de clubkas. 

Tip de redactie!

Binnen de locaties van Zorggroep Drenthe worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Om een ieder hier een beeld van te geven, zullen wij hier in 'Thuis!' aandacht aan besteden. Tips zijn van harte welkom, dus is er iets leuks gebeurd binnen je locatie, afdeling of team?

Stuur tekst en beeldmateriaal naar: redactie@zorggroepdrenthe.nl