Nieuws collega's

Jubilea, diplomering, Pluumpjes en Bartje

Jubilaris bij Symphonie

Op maandag 1 februari 2021 was het 25 jaar geleden dat Annet Scholte Aalbes in dienst trad bij Zorggroep Drenthe. Gedurende deze jaren heeft Annet meerdere functies in de zorg bekleed. Op dit moment werkt Annet met heel veel plezier als Verzorgende op de 2e etage van Symphonie. Omdat we in deze vreemde tijd geen feestje kunnen organiseren hebben we Annet thuis in het zonnetje gezet. Namens de Raad van Bestuur, het Management en collega's werd haar een mooi boeket bloemen en een heerlijke taart overhandigd.

Nieuwe uitdaging voor Marie Pluis

In aanloop naar haar pensionering, halverwege dit jaar, heeft Marie Pluis afscheid genomen als teamcoach in Symphonie. Vele jaren gaf zij operationeel leiding aan de somatische afdelingen en afgelopen week werd ze daar met warme aandacht en mooie cadeautjes voor bedankt. Marie gaat de laatste maanden voor haar pensionering de locaties ondersteunen bij de coronaproblematiek. Zij gaat dit, samen met o.a. Janna Hogenberg, doen als projectondersteuner bij het operationeel coronateam (OCT). Zij ondersteunen locaties en teamcoördinatoren bij een verdenking en uitbraak van corona. Daarnaast gaan zij preventief medewerkers op locaties nader instrueren op hygiëne- en preventiebeleid.

Geja Strijk

Het is inmiddels al een jaar geleden dat Geja Strijk haar 30-jarig jubileum vierde bij Zorggroep Drenthe maar we laten het nog graag terugkomen in de Thuis. Al vanaf dat zij bij Zorggroep Drenthe kwam werken is zij werkzaam in de keuken van Symphonie in Eelde. Geja heeft heel wat collega’s zien komen en gaan. Haar twee zussen Truida en Janny hebben hier ook gewerkt en haar nichtje José werkt nu ook bij Zorggroep Drenthe. Geja is serieus met haar werk bezig, maar gezelligheid is ook heel belangrijk voor haar. Ze is altijd wel in voor een geintje!

Naast het werken bij Zorggroep Drenthe geniet ze met haar kinderen en kleinkinderen. Ze gaat in haar vrije tijd graag samen met haar man Bert met hun caravan naar Spanje of op wintersport naar Oostenrijk.

12,5 jarig jubileum

Mijn naam is Renske de Jong en woon samen met mijn vriend in Zevenhuizen. In juni 2008 ben ik bij Zorggroep Drenthe begonnen als Verzorgende-IG in de aanleunflat Tienelswolde, nu Mozaïek.

In 2011 ben ik in de flex van Mozaiek gaan werken en inmiddels werk ik al weer zes jaar vast in de nachtdienst, op een vaste afdeling en dat bevalt me prima. In de afgelopen jaren heb ik al heel wat veranderingen meegemaakt maar ik werk nog steeds met veel plezier in Mozaiek en hoop dat nog jaren te mogen doen.

Een pluumpje is een blijk van waardering die af en toe wordt uitgereikt met de volgende gedachten gang: Collega's die positief, intrinsiek gemotiveerd en deskundig zijn, die in grote mate betrokken zijn. Binnen Zorggroep Drenthe kennen we veel van deze collega’s, waar we dan ook trots op mogen zijn. Ook kennen we collega’s die er op een speciale en bijzondere manier bovenuit steken en opvallen. Vaak gezien hun persoonlijkheid, uitstraling en inzetbaarheid voor Zorggroep Drenthe.

In januari jl. hebben Janna Hoogenberg en Siebren de Jong elk een pluumpje ontvangen voor hun opmerkelijke inzet, getoonde motivatie en vakkundigheid, maar vooral plezier in het werk bij Zorggroep Drenthe.
In januari jl. heeft Joanne van der Spek een Bartje ontvangen als blijk van waardering voor haar inzet op de Covid-afdeling in Assen.