Gerecht van de maand

Veganistisch stoofpotje

Ingrediënten

• 200 gram kikkererwten geweld • 250 ml gepelde tomaten in blik • 200 gram courgette in blokjes gesneden • 200 gram uien (gesnipperd) • 200 gram winterpeen (blokjes) • 200 gram bleekselderij (ringen) • 200 gram paprikamix gesneden (blokjes) • 2 theelepels chilipoeder • 10 gram verse oregano • 10 gram komijn • 2 teentjes knoflook

Bereiding

Doe een klein scheutje sojaolie in de pan. Bak de knoflook aan in de pan en voeg hierbij de gesneden groenten, chilipoeder, komijn en oregano en laat dit een aantal minuten bakken. Voeg daarna de gepelde tomaat en kikkererwten toe en laat alles ongeveer 10 min. op een gematigd vuur zachtjes doorkoken. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Als de stoof aan de droge kant is voeg dan nog wat water toe. Maak de stoof af met lekkere groentechips.

Eet smakelijk!

Maak kennis met Suzanna Boersma

Hallo collega, Hierbij stel ik mijzelf graag voor. Ik ben Suzanna Boersma, ben 30 jaar oud en woon in Grootegast. Ik ben niet getrouwd maar ik heb wel een hele leuke vriend. Sinds 1 september ben ik werkzaam als kok bij Zorggroep Drenthe. De afgelopen 13 jaar heb ik met heel veel plezier in de horeca gewerkt. Momenteel ben ik werkzaam in de keukens bij De Vijverhof, Mozaiek en Messchenstaete. In mijn vrije tijd ben ik vaak bij mijn paard te vinden, die ik al heb sinds ik tien jaar was. Verder houd ik van wandelen met mijn hond en fiets ik graag wanneer het mooi weer is.