Wie ben ik?!

In de rubriek Wie ben ik?! lees je een interview met een van onze medewerkers. Maak kennis met de persoon achter deze collega!

Maak kennis met Linda van Wijk!

Vertel eens wat over je werk bij Zorggroep Drenthe

Op mijn 17e ben ik begonnen als oproepkracht bij team facilitair op locatie De Vijverhof in Assen. Nu werk ik er, met een kleine onderbreking, al zo’n 10 jaar. Ik draai verschillende diensten; broodkar, spoelkeuken en restaurant. Naast mijn werk voor Zorggroep Drenthe werk ik ook nog bij de BSO in de peuteropvang.


Wat vind je leuk aan je werk?

Het contact met de bewoners en cliënten. De dankbaarheid en waardering die je van ze krijgt, maakt het werken heel leuk. Ook het contact met m’n collega’s is goed en dat is ook heel belangrijk om plezier in je werk te hebben.


Wat doe je in je vrije tijd?

Duiken is een van mijn hobby’s. Ik heb twee duikbrevetten op Curaçao gehaald. Daar heb ik een half jaar vrijwilligerswerk gedaan op een basisschool en in de bediening gewerkt. Ik duik nu nog in het Veenmeer bij Zuidlaren en in een zwembad in Roden. Tevens doe ik vrijwilligerswerk bij de EHBO in Assen en omstreken. Dit is ook heel leuk en dankbaar werk. Dan word ik bijvoorbeeld ingezet bij de TT, avondvierdaagse, bevrijdingsfestival etc. Dus je kan me zo maar een keer tegenkomen! Een andere hobby van mij is als entertainer op kinderfeestjes en evenementen optreden.


Uit de hand gelopen hobby

Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Als kind was ik al dol op verkleden, acteren en zingen. M’n eerste aankoop was een jurk en pruik van het Disney personage Elsa, uit de film Frozen. Daarna ben ik een keer samen met een vriendin naar een Elfia weekend in Arcen, Limburg, geweest. Toen ging ik als Ariël, uit de film ‘De kleine zeemeermin’.

Elfia is een fantasy fair in een historisch park of bij een kasteel waar verschillende fantasykraampjes en activiteiten zijn en shows worden gehouden. De meeste bezoekers verkleden zich als personages uit films, boeken, historische- of zelf verzonnen figuren. Dit noem je ook wel Cosplay (costume play). Een gekostumeerd rollenspel buiten een podium om. Voor veel fotografen een feestje met zulke uiteenlopende creaties die ze daar tegenkomen. Deze foto’s kan ik dan weer voor mijn Facebookpagina gebruiken.


Ik kreeg daar allemaal leuke reacties van andere mensen. Het was een mooie ervaring! Dezelfde vriendin deed ook kinderfeestjes waar ze verkleed optrad om kinderen te vermaken. Zo ben ik daar ook ingerold.


Entertainment in alle soorten en maten

In vol ornaat kom ik aan bij een kinderfeestje. Ariël is mijn favoriete personage maar heel vaak krijg ik het verzoek om als Elsa te komen. Elsa is heel populair bij de kinderen. Maar ik kan mezelf ook transformeren in Doornroosje, Assepoester, Tinkerbell, Belle, Rapunzel, noem maar op. Ik heb al een hele verzameling aan jurken, pruiken, diademen en andere accessoires. Het is ook geen probleem om als een fantasieprinses naar een kinderfeestje te gaan. Er is veel mogelijk. De kinderen zijn heel blij dat je er speciaal voor hen bent! Het is zó leuk om te doen.


Wat doe je zoal op een kinderfeestje?

Taart aansnijden, liedjes zingen, spelletjes spelen, voorlezen, knutselen. Ik bedenk zelf ook spelletjes rond het thema. Bij Elsa gaan we met een soort van wattenbollen, sneeuwballen gooien en bij Ariël neem ik een bellenblaasmachine mee. De kinderen zijn vol van verbazing. Sommigen vallen stil, anderen worden heel uitbundig. Ze geloven het echt en vragen me van alles. Ik moet dus alles weten over de films en alle liedjes uit m’n hoofd kennen. Soms stellen ze hele moeilijke vragen en moet ik snel een goed antwoord verzinnen. Ik lees heel veel boeken met achtergrondinformatie over de Disneyfilms en figuren om bij te blijven. Wat voor make up wordt er gebruikt, welke kleding, welke poses nemen ze aan etc. Ik heb bijvoorbeeld dezelfde cape die de Elsa in Disneyland ook heeft. Soms bestel ik via internet mijn kleding of ik laat het op maat maken.

Buiten de kinderfeestjes om doe ik ook vrijwilligerswerk als prinses. Laatst heb ik op een benefietmiddag opgetreden voor kinderen op de IC in het ziekenhuis.


Wat zou je graag nog eens willen doen?

Ik ben nog nooit naar Disneyland of Disneyworld geweest. Maar een hele grote wens is om naar het zeemeerminnenpark ‘Weeki Wachee Springs’ in Florida te gaan. Daar geven ze met echte mensen, die met een siliconenstaart van meer dan 5 kilo getransformeerd worden naar zeemeermin, onderwatershows. Dat lijkt me echt geweldig!


Als jullie meer over mijn hobby willen weten, kijk dan op mijn Facebookpagina 'The glass slipper'.Klik hier voor de Facebook-pagina van 'The glass slipper'.