Waardigheid en trots

Eind mei heeft onze locatie Mozaiek in Zuidlaren haar deuren geopend voor het middagsymposium van het programma 'Waardigheid en trots op locatie'. Alle zorgverleners en andere professionals van verpleeglocaties uit de regio en daarbuiten waren uitgenodigd.


Het programma 'Waardigheid en trots op locatie' houdt verpleeghuislocaties als het ware een spiegel voor zodat zij kunnen zien in welke mate zij voldoen aan de acht thema’s van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Tijdens het middagsymposium op locatie Mozaiek kon je je laten informeren en inspireren en je collega’s uit de regio ontmoeten. De middag is geopend door programmadirecteur Anneke Augustinus van 'Waardigheid en trots' en Franca Roeleven van Zorggroep Drenthe. Na de opening gingen de workshops van start.

Een van de workshops ging over Personeelssamenstelling, gegeven door deskundigen Marjolein Lotsij en Jeroen Rommets. Roosters sluitend krijgen, personeel dat komt en gaat, (over)vermoeidheid, ziekteverzuim en ondertussen weer proberen het rooster sluitend te krijgen. Als verantwoordelijke voor de personeelssamenstelling, heb je het echt niet altijd makkelijk. Er is een tekort aan personeel in de zorg en de werkdruk is hoog. Dat zijn de feiten. Een goed werkende personeelssamenstelling is niet vanzelfsprekend.Franca Roeleven (links) en Anneke Augustinus (rechts)


Naast het onderwerp Personeelssamenstelling, kwamen er ook nog andere onderwerpen voorbij zoals de nieuwe Wet Zorg en Dwang. Nadat alle workshoprondes geweest waren, werd de middag afgesloten met een netwerkborrel. Het was een inspirerende en gezellig middag, waarbij veel kennis is opgedaan.