Salade met Asperges, geitenkaas
en walnoten

Gert-Jan Meinesz gaf op 9 mei jl. de kookworkshop 'Met de Franse slag' van de Personeelsvereniging. Samen met een groep collega's ging hij aan de slag.
Deze keer in 'Het recept' het overheerlijk voorgerecht wat toen op het menu stond.

Ingrediënten salade
(4 personen)

· 250 gr gemengde salade

· 250 gr dunne asperges

· 100 gr geitenkaas

· 75 gr walnoten

· 10 cherrytomaatjes

· Honing


Ingrediënten Vinaigrette
(4 personen)

  • 2 el azijn
  • Mespunt suiker
  • Zout en peper
  • 6 el (zonnebloem)olie
  • Gehakte peterselie
  • Gesnipperd rood uitje
  • 90 gr kappertjes


Bereiding

Vermeng de azijn met suiker, zout en peper naar smaak, roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Klop vervolgens lepel voor lepel de olie erdoor. Klop de vinaigrette vlak voor het gebruik nog een door. Voeg nu peterselie, rode ui en kappertjes toe.

Het opmaken van je borden

Zet je borden uit, leg de asperges verdeeld op het bord doe hier in het midden de salade bij. Strooi nu de geitenkaas, cherrytomaat en walnoten erover en druppel met een eetlepel wat honing over je salade. Giet vervolgens met een lepel de zelfgemaakte vinaigrette over je salade, eetsmakelijk!

De hele maand juli is dit heerlijke gerecht voor slechts € 2,75
te bestellen bij onze restaurants op de locaties.

Maak kennis met Gert-Jan!

Naam: Gert-Jan Meinesz

Burgerlijke staat: ongehuwd

Werkervaring: horeca in hotels en restaurants

Ik ben werkzaam geweest in Glimmen, Roden, Norg, Leek, Groningen en op Texel en
ben nu ruim 22 jaar werkzaam in de horeca, waarvan 3 jaar bij Zorggroep Drenthe.

Met heel veel plezier werk ik samen met leuke collega's voor onze organisatie.

Gert-Jan werd bedankt door het PV-bestuur voor zijn inzet bij de kookworkshop.