Binnen bij
Zorggroep Drenthe

In deze rubriek is te lezen wat er allemaal
binnen Zorggroep Drenthe gebeurt!

PASEN

Wij blikken nog even terug op Pasen! Bekijk hieronder meer foto's van

Palmpasen op locatie De Vijverhof en de heerlijke Paasbrunch op de locaties De Amstel, Messchenstaete en het Centraal Bureau in Assen.


BESCHUIT MET MUISJES


Het is volop Lente op locatie Mozaiek in Zuidlaren! De temperatuur gaat langzaam omhoog, de knoppen van de bomen en struiken gaan uitlopen, je ziet overal weer bloesem, de dieren komen uit hun winterslaap, vogels gaan nestelen en er worden weer veel jonge dieren geboren. Zo is er op locatie Mozaiek een bokje geboren! Dus dat betekent beschuit met muisjes voor iedereen.
Het is nog even spannend of de andere geit in de dierenweide ook drachtig is. De dierenweide op locatie Mozaiek is vergroot, dichter bij de bewoners en cliënten, die nu vanuit de huiskamer kunnen genieten van de kippen en de geitjes.

WANDELGROEP

Op locatie De Vijverhof in Assen staat er elke dinsdagochtend een groep vrijwilligers en deelnemers van Cosis klaar om met onze bewoners en cliënten te wandelen. Weer of geen weer, de wandeling gaat altijd door! Of de zon nou schijnt of het regent, er is altijd wel een groep die zin heeft in een wandeling. Zo gaan er om de week verschillende groepen van diverse afdelingen mee om te wandelen. Tijdens de wandeling wordt er wisselend een pauze ingelast om een kopje koffie te drinken. Dit gebeurt bij de "Hippe Kringloop" of nadien op locatie De Vijverhof.


Het leukste van alles is dat iedereen zichtbaar genoten heeft en al dan niet met blozende wangen terug komt op locatie De Vijverhof.

NIEUWE THEATERGIDS

De gids voor alweer het vijfde theaterseizoen van Theater Mozaiek is uit! De eerste 3 voorstellingen uit de gids worden georganiseerd in het kader van 25 jaar Zorggroep Drenthe. Deze zijn gratis toegankelijk voor medewerkers, cliënten, bewoners en vrijwilligers. De kindervoorstellingen zijn ook gratis voor kinderen van medewerkers en kleinkinderen van bewoners. Reserveren voor deze voorstelling kan via info@theatermozaiekzuidlaren.nl.

ROBOT HONDEN EN KATTEN

Zorggroep Drenthe heeft voor meerdere locaties

robotkatten en -honden aangeschaft. Onze vloggers Jenny Zoelman & Linda van der Hoek introduceren de robotdieren bij twee bewoners van de locatie Mozaiek en gaan met hun in gesprek. Kijk naar de prachtige interactie die ontstaat tussen onze

bewoners en de dieren!

REISGIDS

Onze nieuwe Reisgids is uit! Begin mei lag de nieuwe Reisgids op de mat bij al onze cliënten. Een reisgids waar we met z’n allen hartstikke trots op zijn. De Reisgids is tot stand gekomen met en georganiseerd door de activiteitenbegeleiders van onze locaties.

Klik hier om de reisgids te bekijken!


Om alvast in de reis-stemming te komen delen wij graag een compilatie van de reizen van vorig jaar.


BUURTUURTJE SYMPHONIE

Vrijdag 3 mei jl. had de locatie Symphonie in Eelde een buurtuurtje met kinderen uit het dorp van 0 tot met 5 jaar. De kinderen kwamen samen met hun ouders naar locatie Symphonie. Dezelfde dag kreeg locaties Symphonie bezoek van Rangers Dierenweide Stroomdal uit Beilen. Zij hadden kleine kuikentjes, knuffel konijnen en kippen bij zich. Hier konden bewoners, cliënten en kinderen mee knuffelen. De Rangers waren in totaal met 9. Dit was een drukke maar erg gezellige boel. Iedereen genoot van de gezelligheid en de dieren.
Het was een geslaagde middag met een hoog knuffel gehalte.

HARDLOPERS MOZAIEK

Vrijdag 10 mei jl. kwam de loopgroep “De Drentsche Aa” bij locatie Mozaiek met 37 hardlopers.
De hardloopavond startte bij locatie Mozaiek en eindigde in restaurant 'Bij De Buren'.

In 1992 is door een aantal enthousiaste hardlopers uit Zuidlaren Loopgroep “De Drentsche Aa” opgericht. Het is een actieve loopgroep, met inmiddels ruim 160 leden, voor een ieder met marathon-aspiraties, maar ook voor de zuiver recreatief ingestelde lopers. Dit keer begon de training bij locatie Mozaiek in Zuidlaren.

De loopgroep was supertevreden en enthousiast over de locatie en wat hier allemaal mogelijk is!

KONINGSSPELEN BIJ
DE WENNING

Vrijdag 12 april jl. kwamen 12 kinderen van de Jan Thies school uit Rolde met hun juf op bezoek bij locatie De Wenning in het kader van de Koningsspelen.

De kinderen hebben eerst het dansje gedaan van de Koningsspelen op muziek van kinderen voor kinderen, waarna zij samen met een groep bewoners en cliënten in een kring zijn gaan zitten. Zowel jong als oud heeft veel plezier gehad tijdens het beweegactiviteit.

ROLSTOELBUS TRAINING

Op 14 mei jl. hebben 16 medewerkers en vrijwilligers van Zorggroep Drenthe deelgenomen aan een training voor het gebruiken van onze rolstoelbus.

WELWOZO MARKT SMILDE

Zaterdag 18 mei jl. vond de WelWoZo markt in Smilde plaats. Zorggroep Drenthe was met twee collega's uit het promoteam ook vertegenwoordigd op de markt. Zij hadden een robothond meegenomen en hij trok veel bekijks. De WelWoZo markt is een markt gericht op het gebied van langer zelfstandig wonen, zorg en veiligheid. Marije en Ina van het promoteam spraken met veel mensen en kijken terug op een geslaagde dag.

KOOKWORSHOP PV

Op donderdag 9 mei jl. gingen de deelnemers van de kookworkshop aan de slag in de keuken van locatie
De Noorderkroon.
Hier kookten zij onder begeleiding van Gert-Jan, kok bij locatie Symphonie, een heerlijk 3-gangendiner.
Klik hieronder om meer te lezen over de PV.

NIEUWE EXPOSITIE

Op zaterdag 8 juni jl. werd om 15.00 uur de nieuwe expositie 'Door kleur en licht gevangen' van Jinke Weerman geopend in Galerie Mozaiek. De expositie is tot half augustus te bezichtigen.

INTERVIEW MET
98 JARIGE BEWONER VAN DE WENNING

Woensdag 15 mei jl. is de heer Dekker geïnterviewd door de NTR voor het programma 'Andere Tijden'. De heer Dekker is bijna 99 jaar oud en woont in De Wenning.


Het programma Andere Tijden is een geschiedenisprogramma over historische kwesties en (bijna) vergeten gebeurtenissen uit ons recente verleden, belicht vanuit een geheel nieuwe invalshoek. Er zijn opnames gemaakt van de heer Dekker in de zandverstuiving van het Boerbos in Rolde. De uitzending is waarschijnlijk eind augustus, begin september te zien op NPO.

Het regent lintjes

Sabina van der Veen-Geersing (Medewerker WMO regio Noordenveld en Tynaarlo) kreeg een koninklijke onderscheiding voor o.a. haar vrijwilligerswerk bij belangenvereniging Buurtschap Altena, haar betrokkenheid bij de organisatie van de Wandelvierdaagse in Peize en het begeleiden van het gehandicapten zwemmen in zwembad ‘de Hullen’ in Roden. Ook is zij sinds de oprichting van de ‘vrijwilligers Dorpshuis Altena’ vrijwilliger en algemeen bestuurslid. Daarnaast is zij het achter vangnet voor de kinderen uit het dorp die een oppas nodig hebben en is ze bij de meeste activiteiten in de gemeenschap betrokken. Wil je weten wat Sabina precies allemaal doet, lees dan D'r Bij van 20 mei jl.

Wij zijn trots op al onze vrijwilligers, maar dit is toch wel heel speciaal. Twee vrijwilligers van onze locatie Mozaiek, Piet en Gerry Lugtenborg uit Zuidlaren, kregen een lintje. Burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo spelde de koninklijke onderscheidingen op. Het echtpaar is Lid in de Orde van Oranje Nassau geworden. Al 20 jaar werken ze samen als vrijwilliger voor een vakantiebureau in Doorn. Mensen die zorg nodig hebben krijgen mede dankzij de inzet van de twee een fijne vakantie.

Samen voor een moooie dag

Samen willen we voor onze bewoners, cliënten, hun naasten, vrijwilligers en medewerkers van iedere dag, een moooie dag maken.

Op 8 mei jl. heeft een eerste beleidsdag plaatsgevonden in Veenhuizen waar met een grote groep medewerkers wensen voor de toekomst zijn uitgesproken als het gaat over samenwerking. Samenwerking in een organisatie als Zorggroep Drenthe is van groot belang. Iedere medewerker en vrijwilliger doet er toe. In gezamenlijkheid kunnen we onze bewoners en cliënten nóg beter helpen.

Op 19 juni jl. hebben Franca Roeleven, Barbara Versteegen, Baukje van der Molen, Arenda Krol en Otto Hoekstra een vervolg gegeven aan het thema: samen voor een moooie dag.

Op de locaties De Vijverhof en Spectrum hebben de medewerkers kunnen meedenken over de realisatie van “Samen voor een moooie dag”.

In een ontspannen sfeer hebben ze met een interactieve presentatie onze collega’s enthousiast weten te maken hoe en op welke wijze wij nog beter met elkaar kunnen samenwerken.

Alle informatie welke zij hebben ontvangen gebruiken zij gedurende de zomer om het meerjarenbeleidsplan van Zorggroep Drenthe concreet te maken.

Thaise delegatie bezoekt Zorggroep Drenthe

Op 23 juni jl. bezocht een Thaise delegatie de locaties Mozaiek in Zuidlaren en Spectrum in Beilen.

Het betrof een delegatie van het Thaise Centre for Tourism Industry Capacity Research van het National Institute of Development Administration (NIDA).

Thaise zorg aan gepensioneerde toeristen wordt geïnspireerd op Nederlandse, onderscheidende voorbeelden van zorg aan ouderen.

Van 21 tot en met 26 juni bezoekt een delegatie uit Thailand onder meer de locaties Mozaiek en Spectrum en Kloek in Amsterdam en Roosendaal om te zien en te ervaren hoe Nederlandse zorginstellingen op hun unieke wijze invulling geven aan de zorg voor ouderen.

Op zondag 23 juni stond het bezoek aan de Drentse woonzorgcentra gepland.

De Thaise delegatie hoopt veel van deze Nederlandse instellingen te leren. De opgedane kennis wordt in Thailand gebruikt om de zorg voor gepensioneerde toeristen verder te optimaliseren.

Het Centre for Tourism Industry Capacity Research van het National Institute of Development

Administration (NIDA) heeft in 2019 onderzoeksfinanciering ontvangen van de Nationale Onderzoeksraad van Thailand om een onderzoeksproject uit te voeren naar nog te ontwikkelen toerismebeleid. Dit beleid gaat zich specifiek richten op de duurzame ontwikkeling voor het lange termijn verblijf (long-stay) van gepensioneerde toeristen.


Men was onder de indruk van de mogelijkheden van zorg en welzijn die wij aan onze ouderen bieden.

De Thaise delegatie werd op de locaties ook nog verrast met echte hollandse versnaperingen.

Tip de redactie!

Binnen de locaties van Zorggroep Drenthe worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Om een ieder hier een beeld van te geven, zullen wij hier in 'Thuis!' aandacht aan besteden. Tips zijn van harte welkom, dus is er iets leuks gebeurd binnen je locatie, afdeling of team? Stuur tekst en beeldmateriaal naar: redactie@zorggroepdrenthe.nl