Het recept

Schnitzel lasagne

door Johan op't Holt

Ingrediënten 2 personen

  • 2 Schnitzels ongepaneerd 
  • Olijfolie
  • Pakje gezeefde tomaten
  • 1 Courgette
  • 500 Gr spinazie (kan ook uit de vriezer)
  • 2 Teentjes knoflook
  • 1 Grote ui
  • 1 Bolletje mozzarella
  • Geraspte kaas 
  • Basilicum, Italiaanse kruiden gedroogd
  • Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven op 160 graden. Snijd de ui fijn en de courgette in blokjes. Bak de schnitzels in olijfolie om en om, haal ze vervolgens uit de pan en zet de blokjes ui met fijngesneden knoflook aan. Als de ui glazig is, voeg dan de courgette toe en bak dit aan. Doe vervolgens de spinazie erbij en, als deze geslonken is, de gezeefde tomaten.


Voeg dan de basilicum, Italiaanse gedroogde kruiden en peper en zout toe en laat het geheel nog even pruttelen.


Leg de schnitzels in een ovenschaal en leg de plakken mozzarella erop. Giet de saus erover en als laatste de geaspte kaas. Doe de lasagne nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.


Serveer het met een pasta naar keuze.


Vers koken, dat is mijn passie!

Maak kennis met Johan op't Holt

Inmiddels ben ik 4 jaar werkzaam bij Zorggroep Drenthe, op locatie Mozaiek. Daarvoor heb ik bij 2 andere instellingen gewerkt. Vers koken, dat is mijn passie! Toen mijn vorige werkgever failliet ging heb ik gesolliciteerd bij Zorggroep Drenthe, met succes. Het werken met verse producten bij Mozaiek bevalt mij zeer goed! Ik heb 2 dochters (23 en 26) en een kleindochter van twee jaar. Naast koken houd ik van dansen, wielrennen, klussen en natuurlijk genieten van mijn kinderen.