'De Verbinding'

Voor de rubriek 'De Verbinding' ontmoeten Mireille Huberts en René van der Wal elkaar

In deze editie van ‘De Verbinding’ lees je over Mireille Huberts en René van der Wal. Mireille en René kenden elkaar niet en troffen elkaar voor deze afspraak op het Centraal Bureau. Daar moest Mireille toevallig toch zijn voor het inleveren van de urenregistratielijsten en het is de werkplek van René. Het werd een leuk gesprek waarin al snel duidelijk werd dat beiden iets hebben met leren en ontwikkelen.


Over Mireille
Sinds 2017 werkt Mireille als verpleegkundige in de thuiszorg. In september 2019 is zij met de opleiding HBO-verpleegkundige gestart. Als klein meisje wilde ze al verpleegster worden. Ze heeft dus haar droom waargemaakt en heeft daar geen seconde spijt van.


Zij woont in Vries, nu nog bij haar ouders, want dat is wel zo gemakkelijk als je én werkt én een opleiding volgt. Het volgen van de HBO-opleiding vindt zij heel erg leuk om te doen, maar soms best pittig naast het werk. De combinatie van een opleiding volgen, naast je werk is vooral ook heel erg leuk omdat je dat wat je leert ook meteen kunt toepassen in de praktijk.


Mireille werkt nu in het team Assen-Noord en vindt het werken in de thuiszorg erg leuk. Het is heel afwisselend en zij komt met veel verschillende facetten in aanraking. Wat ook fijn is, is dat er veel vernieuwing plaatsvindt. Zo wordt Mireille heel blij van de komst van het nieuwe systeem voor het ECD (Elektronisch Cliënten Dossier). Dat gaat het werken voor iedereen straks een stuk aangenamer en overzichtelijker maken.

Enthousiasme voor leren en ontwikkelen

Over René 

René werkt nog maar kort bij Zorggroep Drenthe, sinds oktober 2019. Hij stuurt de afdeling HRM en het Opleidingscentrum aan. En als je het dan hebt over ontwikkelen en opleiden, dan ligt daar een deel van de passie van René. Hoe kun je er nou voor zorgen dat mensen in de organisatie zich kunnen ontwikkelen, deskundig blijven en plezier hebben of krijgen in hun werk. Dat komt terug in beide afdelingen die uiteindelijk nog meer samen op moeten gaan trekken.


Oorspronkelijk heeft René een achtergrond in de ICT. Inmiddels al weer heel wat jaren geleden heeft hij de overstap gemaakt van ICT naar HRM en hij heeft nooit spijt gehad van zijn keuze. Net als Mireille heeft hij, naast zijn werk, de nodige opleidingen op het gebied van HRM gevolgd. 


De verbinding tussen Mireille en René is gelegd. Wat ze gemeen hebben is hun enthousiasme voor leren en ontwikkelen. Mireille levert graag haar bijdrage aan wat er binnen de zorggroep wenselijk is op gebied van opleiden. Daar houden we van bij HRM en het Opleidingscentrum. Ze komen elkaar dus vast weer tegen bij Zorggroep Drenthe.