Wie ben ik?!

In de rubriek Wie ben ik?! lees je een interview met een van onze medewerkers. Maak kennis met de persoon achter deze collega!

Maak kennis met
Janet Schiltkamp

Vertel eens wat over je werk bij Zorggroep Drenthe

Ik werk al 20 jaar als planner en sinds 2017 ben ik werkzaam bij Zorggroep Drenthe. In 2017 ben ik begonnen op De Vijverhof en ben daarna ook nog werkzaam geweest bij De Wenning en De Noorderkroon. Sinds maart 2019 ben ik werkzaam op het Centraal Bureau als planner voor de thuiszorg.


Wat zijn je werkzaamheden?

Ik maak roosters aan de hand van de arbeidstijdenwet, CAO en informatie van de teamleiding. Mijn functie is erg gevarieerd want naast het maken van de roosters vinden er regelmatig besprekingen met de teamleiding en wijkverpleegkundigen plaats. Kortom, variatie genoeg!


Wat vind je leuk aan je werk?

Het leuke van mijn werk is dat je niet weet wat de dag brengt. Geen dag is hetzelfde.


Wat zijn je hobby's?

Op de eerste plaats komt mijn hond Spike; een langharige Duitse herder. Ik maak graag wandelingen met hem. Hij is een echte knuffelherder, haha!


Daarnaast is grimeren een grote hobby van mij. Ik ben vaste grimeur in Ruinen bij het openluchtspel. Hier laat ik bijvoorbeeld acteurs heel oud of extravagant lijken. Op zomerse markten kunnen kinderen zich door mij laten schminken of ik breng glittertattoos bij ze aan.

Ook schmink ik de Zwarte Pieten tijdens Sinterklaas (zelf ben ik altijd hoofdpiet op school) en grimeer ik bijvoorbeeld bij spooktochten voor Halloween. Verder ben ik vrijwilliger voor het openluchtzwembad in Ruinen; daar sta ik in de kiosk. Tot slot ben ik veel bezig met het maken van gepersonaliseerde cadeautjes van hout.


Wat maak je zoal van hout?

Geboortebordjes, kerstversieringen (bijv. kerstbal met naam er in), paasversieringen, bedrijfslogo’s, visitekaartjes, naampuzzels, sleutelhuisjes etc. Ik heb veel ideeën opgedaan door op internet rond te kijken. Als ik een nieuw idee heb, maak ik een ontwerp op de computer. Soms maak ik eerst een schets op papier. Daarna meet ik alles op. Dit is heel belangrijk om een goed product te maken, meten is weten! Vervolgens ga ik met een laserapparaat aan de slag. Dit is een heel groot apparaat met een bereik van 50 – 70 cm, waar grote platen hout in gaan. Het apparaat snijdt het houten ontwerp uit en grafeert de eventuele figuren of tekst. Bij sommige ontwerpen moet ik het nog verder afmaken, bijvoorbeeld bij een kerstboompje met balletjes erin.


Krijg je ook verzoeken van bedrijven?

Ja. Ik heb bijvoorbeeld voor een roeivereniging in Nijmegen een logo gemaakt op een bord van 50 x 50 cm; voor de stichting Catties Angels sleutelhuisjes en voor het Humanistisch verbond kerstballen (560 stuks!).


Kan het apparaat nog andere materialen bewerken dan hout?

Ja. Het apparaat kan ook glas, metaal, leder en kunststof graveren. Het kan leder en kunststof snijden. In de toekomst wil ik ook foto’s op glas en op hout gaan maken. Met dit laatste ben ik al met de voorbereidingen bezig.

Hoe ben je op het idee gekomen?

Zo’n 2 à 3 jaar geleden ben ik begonnen met het maken van houten tekstborden m.b.v. een plotter. Dat is een soort printer waarmee ik stickervellen met teksten print en uitsnijd. De mensen in mijn omgeving vonden de tekstborden zo leuk dat ik allemaal verzoeken kreeg om deze voor hen te maken. Op een gegeven moment wilde ik meer met hout gaan doen en ben ik een workshop figuurzagen gaan volgen in Aalsmeer, bij Paul Sanders. We hadden meteen een klik. Door hem raakte ik besmet met het virus om via een laserapparaat hout te bewerken. Maar zo’n apparaat is erg duur, dus moest er eerst flink gespaard worden. Wederom was iedereen enthousiast over mijn ontwerpen. Dit gaf mij de moed om afgelopen mei een eigen webwinkel te beginnen. Begin oktober ben ik zelfs benaderd door een andere website die bepaalde artikelen van mij wil inkopen. Op 1 nov. jl. is die online gegaan. Hoe leuk is dat!


Moeten we binnenkort op zoek naar een nieuwe planner?

Haha nee hoor, ik wil dit niet als werk hebben. Het moet gewoon een hobby blijven!


Sta je hiermee ook op markten?

Op 7 december jl. stond ik op de kerstmarkt in Ruinen en op 13 december jl. op de kerstmarkt in Beilen! Voor wie meer wil zien en benieuwd is naar de gepersonaliseerde cadeautjes van hout… Ga naar www.houtplusmeer.nl of kijk op de facebookpagina “Houtplusmeer” van Janet!


Eigen ideeën/ontwerpen zijn ook welkom!