Jubilea

Tineke Koning

40 jarig jubileum

Op 1 december 2019 was Tineke Koning - Dellebare 40 jaar in dienst bij Symphonie.


Op 15 jarige leeftijd is Tineke al besmet geraakt met het ‘Else van der Laan’-virus. Via een advertentie in “Dorpsklanken” is ze bij het Else van der Laanhuis (nu Symphonie) terecht gekomen. Haar collega Annie, waar zij tot op heden nog mee samenwerkt, heeft haar destijds aangenomen voor in de keuken.


Na haar werk in de keuken heeft Tineke in de huishouding, op een huiskamer en in de 'soos' gewerkt. Dit was haar op het lijf geschreven. Als gastvrouw was er veel contact met de bewoners en dat is precies wat Tineke wilde.


Er werden veel activiteiten georganiseerd en ook haar man Peter was hier wel voor te porren. Toen haar kinderen Tom en Kristel werden geboren is zij begonnen met werken in de avonden op de groepsverzorging. Naarmate de kinderen ouder werden is Tineke ook weer meer gaan werken en uiteindelijk weer in het restaurant aan de slag gegaan. Hier werkt zij alweer heel wat jaren met veel plezier, betrokkenheid en enthousiasme.

Bedankt voor al die mooie jaren en gefeliciteerd!

Gea Hamminga

40 jarig jubileum

Gea was 1 september 2019 40 jaar in dienst bij Zorggroep Drenthe. Op donderdag 5 september hebben we een gezellig etentje gehad op locatie met een aantal collega’s.


Gea is werkzaam op Symphonie als facilitair medewerker. 40 jaar geleden toen ze bij het Elsje kwam werken woonde ze daar ook op kamers, dat was lang leve de lol. Ze is een gezellige, vrolijke collega en zeer attent voor haar mede collega’s. Bij alle personeelsuitje van de PV die we vroeger hadden ging Gea altijd mee en in de bus had ze een tas vol met stukjes kaas en worst die ze dan uitdeelde.


Gea is getrouwd en heeft twee kinderen, waar ze erg trots op is. In haar vrije tijd gaat ze regelmatig naar concerten, het muziek van Rod Steward vindt ze fantastisch. Al jaren helpt ze bij Etstoel (Anloo terug in de tijd) bij de biertapperij. 40 jaar bij het Elsje met ups en downs veel collega’s zien gaan en komen.Rolf Munniks

30 jarig jubileum

Rolf was woensdag 18 december jl. 30 jaar in dienst. Rolf mocht aan het eind van zijn nachtdienst, 's ochtends om 7:00 uur, een bloemetje ontvangen voor het heugelijke feit dat hij al 30 jaar bij ons in dienst is. Het gebak voor de afdeling plannen we op een later moment, gebak om 07.00 uur ligt niet zo lekker op de maag.


Rolf is al jaren een vaste kracht in het nachtzorg team. Als collega's zijn we ontzettend blij Rolf in ons team te mogen hebben. Rolf is een collega die zich niet snel op de kast laat jagen en hij straalt rust uit. Ondanks deze rust weet Rolf wel waar hij mee bezig is en weet hij ook acuut te handelen daar waar dat nodig is. Iets wat ook in de nachtdienst van wezenlijk belang is. Je bent alleen op pad, door weer en wind.

Cliënten vragen wel eens of het wel verantwoord is bij de weg. Toch zijn ze maar wat blij als Rolf er weer is. Als het ze te lang duurt voordat Rolf er weer is dan wordt er overdag aan de zusters gevraagd; Wanneer komt die aardige broeder weer die er s 'nachts altijd is?

Die komt snel weer, wordt er dan geantwoord. En hopelijk kunnen we dit nog heel veel jaren blijven zeggen. Op naar de 35 zouden wij zeggen.


Rolf dank je wel voor je inzet en we zijn ontzettend blij met je!


Wijkverpleging regio Tynaarlo

image
image

Pluumpjes uitgereikt


Een pluumpje is een blijk van waardering die af en toe wordt uitgereikt met de volgende gedachten gang: Collega's die positief, intrinsiek gemotiveerd en deskundig zijn, die in grote mate betrokken zijn. Binnen Zorggroep Drenthe kennen we veel van deze collega’s, waar we dan ook trots op mogen zijn. Ook kennen we collega’s die er op een speciale en bijzondere manier bovenuit steken en opvallen. Vaak gezien hun persoonlijkheid, uitstraling en inzetbaarheid voor Zorggroep Drenthe.


In december jl. hebben Marianne Nijmeijer, Yvonne van Rooijen en Gert-Jan Meinesz elk een pluumpje ontvangen voor hun opmerkelijke inzet, getoonde motivatie en vakkundigheid, maar vooral plezier in het werk bij Zorggroep Drenthe.