Alida's zalm/spinazielasagne

Alida Smit

Ingrediënten (3 à 4 personen)

· 12 grote lasagnebladen

· 4 zalmfilets

· 500 gram diepvriesspinazie

· 1 ui

· 2 teentjes knoflook

· 4 tomaten

· 1 pot visfond

· 250 ml kookroom

· Vis- of bouillontablet

· Peper en zout

· Bloem

· Geraspte kaas

Bereiding

· De oven voorverwarmen op 200°

· De zalm in plakjes snijden

· De tomaten ontpitten en in kleine blokjes snijden

· De ui fijnsnijden en de knoflook in kleine stukjes snijden of persen

· De ui fruiten en de knoflook even meebakken

· Visfond, kookroom en spinazie toevoegen

· Dit aan de kook brengen en op smaak brengen met de bouillontablet en peper en zout

· Het sausmengsel licht afbinden met een bloempapje



· Een laagje saus in de ovenschaal doen

· Daar lasagnebladen op leggen, er een laagje saus bovenop doen en de laag afmaken door er wat zalmplakjes en tomatenblokjes over te verdelen

· Herhaal dit 2-3 keer (afhankelijk van de hoogte van de schaal)

· Op de laatste laag geen zalmplakjes meer doen (uiteraard wel saus en tomatenblokjes) en deze bestrooien met geraspte kaas

· Zet de schaal vervolgens in de voorverwarmde oven en laat de lasagne in 35 à 40 minuten gaar worden op 200°

Eet smakelijk!

Maak kennis met Alida Smit

Hallo collega’s,


Ik ben gevraagd mij voor te stellen, dus hier gaat ie! Ik ben Alida Smit, 58 jaar en sinds de zomer van 2018 woonachtig in het mooie Nooitgedacht.

Daar wonen Henk en ik met heel veel plezier, we genieten elke dag weer van onze tuin met zijn vele vogels en onze huiseekhoorn.


Henk en ik hebben samen 7 kinderen en net zoveel kleinkinderen. Sinds 1 januari 2008 ben ik werkzaam bij Zorggroep Drenthe (locatie De Vijverhof).

Sinds 2013 werk ik als kok- en keukenassistent in De Wenning, in Rolde. Ik heb daar veel leuke collega’s om me heen en ik werk er dan ook met heel veel plezier.


In mijn vrije tijd vermaak ik me met lezen, tuinieren, wandelen en met mijn grootste hobby: hardlopen. Daarnaast geniet ik samen met Henk van concertbezoeken (Grolloo, here we come!) en van heerlijke vakanties (binnenkort weer naar Gambia). Ondanks dat ik al werk als kok is koken is ook een hobby van mij en ik hoop dan ook dat jullie genieten van mijn heerlijke lasagnerecept, eet smakelijk!


Groetjes van Alida