Binnen bij
Zorggroep Drenthe

In deze rubriek is te lezen wat er allemaal
binnen Zorggroep Drenthe gebeurt!

Succesvolle afronding van een leiderschapsontwikkeltraject

In opdracht van de Raad van Bestuur van Zorggroep Drenthe, zijn relevante key-players binnen de organisatie in januari 2019 gestart met een leiderschapsontwikkeltraject.

Diploma's

Trotse studenten van Zorggroep Drenthe hebben hun diploma Verzorgende IG behaald op dinsdag 26 november j.l.

Welkom!

In samenwerking met het Drenthe College hebben wij op 20 november een groep van 20 studenten mogen verwelkomen! Zij zijn gestart met de éénjarige BBL-opleiding Helpende Zorg en Welzijn.

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra op de koffie in De Wenning

De nieuwe burgemeester van de gemeente Aa en Hunze deed onlangs in de krant een oproep: Voor zijn kennismakingsreis door zijn gemeente was hij op zoek naar een aantal haltes voor bezoekjes waarbij hij suggesties, ideeën, verhalen, adviezen etc. verzamelt in zijn speciale tas.


Alie en Nynke, activiteitenbegeleidsters bij De Wenning, hebben daarop een mail gestuurd met de belofte aan de burgemeester dat hij een tas vol verhalen mee zou kunnen nemen. Hier werd positief op gereageerd en op donderdag 12 december jl. kwam burgemeester Anno Wietze Hiemstra samen met Edo Jans (Communicatieadviseur bij de gemeente Aa en Hunze) bij onze cliënten 'op de koffie'.

Hij nam namens de gemeente koek mee en onder het genot van koffie met koek schoven beide heren bij alle tafels aan om een praatje te maken.


Als vulling voor de tas hadden de cliënten een kaart beschreven met daarop een boodschap voor de burgemeester. Deze kaarten zijn gebundeld in een boekwerkje en werd aangeboden tijdens de koffie.

Namens alle cliënten van De Wenning willen wij de burgemeester hartelijk danken voor het feit dat hij de tijd neemt om kennis te maken met de ouderen in zijn gemeente.

Warme winterdagen workshops in DNK

Het was een avond vol gezelligheid met creatieve en inspirerende workshops. Op dinsdag 26 en woensdag 27 november jl. nam Zorggroep Drenthe actief deel aan de “Warme Winterdagen Worskshops”, in De Nieuwe Kolk in Assen. Het waren workshops waar je letterlijk je vingers bij kon af te likken!


Nagedachtenis in Spectrum

Op dinsdagavond, 26 november jl., vond in Spectrum de jaarlijkse nagedachtenis plaats. Op deze bijzondere avond worden de overledenen, te midden van nabestaanden, herdacht door middel van gedichten en prachtige muziek.


"De mensen van voorbij"


De mensen van voorbij,
wij noemen ze hier samen.
De mensen van voorbij,
we noemen ze bij namen.
Zo vlinderen zij binnen,
in woorden en zinnen.


De mensen van voorbij,
ze blijven met ons leven.
De mensen van voorbij,
zij zijn met ons verweven.
In liefde, in verhalen,
die wij zo graag herhalen.

Sint Maarten bij Zorggroep Drenthe

Sint Maarten, Sint Maarten... Bij een aantal van de locaties van Zorggroep Drenthe was het afgelopen maandag 11 november zingen geblazen! Heel veel kinderen kwamen langs voor een liedje en een snoepje. De cliënten hebben er volop van genoten!

Een aantal van de locaties trof de nodige voorbereidingen. Zo werd er bij Symphonie een ochtend besteed aan het vullen van zakjes met snoep met de cliënten en op andere locaties werd er een creatieve invulling gegeven aan Sint Maarten door het maken van snoep surprises.

De leerlingen van basisscholen OBS de Schuthoek (Zuidlaren), De Westerburcht (Eelde) en de kinderen van kinderdagverblijf de Roldebol zongen uit volle borst voor alle cliënten. Een aantal cliënten kond het zelfs niet laten om even mee te zingen.

Na afloop werden de kinderen getrakteerd op ranja en eigengemaakte snoep surprises! 

Tip de redactie!

Binnen de locaties van Zorggroep Drenthe worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Om een ieder hier een beeld van te geven, zullen wij hier in 'Thuis!' aandacht aan besteden. Tips zijn van harte welkom, dus is er iets leuks gebeurd binnen je locatie, afdeling of team?

Stuur tekst en beeldmateriaal naar: redactie@zorggroepdrenthe.nl