Wie ben ik?!

In de rubriek Wie ben ik?! lees je een interview met een van onze medewerkers. Maak kennis met de persoon achter deze collega!

Maak kennis met
Alie Greving!

Vertel eens wat over je werk bij Zorggroep Drenthe

Het is alweer 29 jaar geleden dat ik als verzorgende begon bij de Vijverhof. Daarna heb ik intern de opleidingen ‘verzorgende IG’ en ‘verpleegkundige’ gedaan.


Wat vind je leuk aan je werk?

Door de jaren heen heb ik binnen Zorggroep Drenthe verschillende functies gehad. Ook mocht ik in de Amstel het project ‘kortdurende opnames’ starten. Ontzettend leuk om bij betrokken te zijn! Het geeft mij namelijk veel voldoening om cliënten na een kortdurende opname terug te zien gaan naar hun eigen, vertrouwde omgeving.


Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd rijd ik motor, speel ik toneel of wandel ik met de honden. Ook ben ik veel bezig met de mensport. Veel mensen kennen dit niet. Daarom vertel ik jullie er graag meer over. Ook omdat dit jaar voor ons ‘Menteam Jannes Kinds’ een belangrijk jaar is!

Mijn broer is menner. Het is dan ook niet verrassend dat ik door hem 15 jaar geleden in de mensport terechtkwam. Inmiddels ben ik zijn vaste ‘groom’ in alle onderdelen: dressuur, marathon en vaardigheid.


Een groom is een soort bijrijder. Bij de onderdelen dressuur en vaardigheid gaat ook mijn schoonzus mee op de kar. Bij de marathon zijn we met zijn vieren actief en zit de zoon van mijn broer helemaal achterop de kar.


Wereldkampioenschap

In de dressuur en vaardigheid heb je een presentatiewagen en gepaste kledij aan. De marathon is het spectaculairste onderdeel. Eerst moet je een wegtraject van zo’n 7 kilometer zo snel mogelijk en binnen een bepaalde tijd afleggen. Daarna volg je een hindernissentraject met meestal zo’n zeven of acht hindernissen. Dit kan een waterbak zijn, maar ook een boshindernis of een hindernisparcours op het veld. Ook dan gaat het erom dat je zo snel mogelijk over het traject gaat.


Dit jaar rijden we drie internationale kwalificatiewedstrijden: in Exloo, Horst en Bornem (België). We hopen ons zo wederom te kwalificeren voor het WK, eind september in Hongarije. Ons menteam heeft al twee keer eerder aan een wereldkampioenschap deelgenomen. In 2015 in Breda en in 2017 in Minden (Duitsland). Naast de internationale kwalificatiewedstrijden, rijden we ook vijf nationale wedstrijden.

Wedstrijden

In de voorbereiding op een WK trainen we om de dag. Bij een wedstrijd vertrekken we meestal op donderdag en komen we op zondag weer terug. Op vrijdag staat dan de dressuur gepland, op zaterdag de marathon en op zondag de vaardigheid. Blijkbaar doen we dat niet onaardig, want sinds enkele jaren horen we in Nederland bij de beste vier deelnemers in de rubriek ‘vierspan pony’s’!


De meeste wedstrijden rijden we in het zuiden van het land, maar dit jaar staat er ook een wedstrijd in de buurt op het programma. Op 7 juli a.s. rijden we op Landgoed Nienoord de marathon. Voor wie het leuk lijkt om te komen kijken; je bent van harte welkom! En wil je meer weten over ‘Menteam Jannes Kinds’? Op onze Facebookpagina is alle informatie over ons menteam te vinden. Ook kun je daar leuke filmpjes over de mensport bekijken!

Klik hier voor meer informatie over menteam Jannes Kinds!