Pasta tonijn

Een heerlijk en gemakkelijk pastarecept!
Door Mark Draaijer, kok bij Messchenstaete.

Ingredienten (4 personen)

• 160 gram tonijn uit blik (uitlekgewicht)

• 600 gram penne pasta gedroogd

• 80 gram tomatenpuree

• 200 gram tomaten coulis uit blik

• 1 gesnipperde ui

• 1 theelepel kappertjes

• Handje peterselie gehakt (voor de garnering)

• Snufje kaneel, peper, zout

• Olijfolie & water voor de bereiding


Bereiding

Kook de penne in ruim water met een flinke snuf zout beetgaar. Spoel deze koud af en zet weg met een beetje olie erdoor om het samenkleven tegen te gaan.


Fruit de gesnipperde uitjes aan met een beetje olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur deze door even mee te bakken. Doe de tomaten coulis erbij met de juiste hoeveelheid water zodat er een mooie lobbige saus ontstaat.

Laat de tonijn uitlekken en voeg deze toe aan de saus, samen met een klein snufje kaneel, de kappertjes en maak af met peper en zout.


Serveer in de diep bord en garneer af met wat gehakte peterselie en met een kleine salade.


Bon appetit!

Tip: serveer met een frisse salade!

Maak kennis met Mark Draaijer!

Naam: Mark Draaijer

Burgerlijke staat: samenwonend met vriendin en labrador.

  • Trotse vader van twee kinderen, een dochter en een zoon.
  • Werkzaam in de horeca v.a. 1987, begonnen als afwasser/keukenhulp bij Hotel de Jonge.
  • Koksopleiding afgerond in 1996.


Werkzaamzaam geweest bij verschillende horecabedrijven in o.a. Assen, Groningen, Haren en op Texel.

Bij Zorggroep Drenthe werkzaam als kok in Messchenstaete sinds november 2017.