'DE VERBINDING'

Twintig jaar geleden stonden Diana en Jan samen op de planken tijdens een personeelsfeestje!

Voor de rubriek 'DE VERBINDING' ontmoeten Jan de Vries en Diana Wesseling elkaar. Samen blikken ze terug op hun tijd in Symphonie (toen nog Else van der Laanhuis) en Zorggroep Drenthe. Ze praten over wat hen verbindt in hun werk. Jan is medewerker Technische dienst en Diana hoofd Marketing & Communicatie. Diana zoekt Jan op in de werkplaats van het Centraal Bureau, waar hij aan het werk is.

“Zing je nog? vraagt Diana aan Jan. “Jazeker! Kortgeleden nog met Wolter Kroes gezongen”, vertelt Jan. Twintig jaar geleden stonden ze samen op de planken, tijdens een personeelsfeestje wat werd georganiseerd na afloop van de renovatie van het Else van der Laanhuis (1999).


Mooie tijden

Jan werkt sinds 1997 bij Zorggroep Drenthe (destijds was hij in dienst van het Else van der Laanhuis). Daar kennen ze elkaar dan ook van. Toentertijd hadden ze meer contact dan tegenwoordig. Diana werkte in 1997 ook in, toen nog, het Else van der Laanhuis, als receptioniste. “Wat hebben we gezellige tijden gekend daar”, vertelt Jan. “Was er iets te doen voor de bewoners, dan maakten we er samen met de medewerkers een mooie avond van. Of het nu ging om een kerstdiner, een modeshow, het maakte niet uit; wij maakten er iets moois van. De betrokkenheid was groot en het was gezellig met elkaar! Ik kijk er met een goed gevoel op terug”. Ook Diana geeft aan hier een mooie tijd te hebben gehad. Jan en Diana zijn beiden helemaal meegegroeid met alle ontwikkelingen die er zijn geweest de afgelopen 20 jaar. Daarom is Zorggroep Drenthe als ‘een eigen bedrijf’ gaan voelen.

Beiden merken ze dat de betrokkenheid met werk niet meer is, zoals het was in die tijd. Wat dit is? “Ik heb geen idee”, geeft Diana aan. “Misschien is het de tijd waarin we leven. Iedereen heeft het druk, zowel op het werk als privé. Maar ik mis het wel, het samenzijn met je collega’s. Die mooie momenten beleven met elkaar (medewerkers en cliënten) is goed voor de werksfeer”.


Wat verbindt jullie?

Vroeger hadden Jan en Diana meer met elkaar te maken. Als er een technische storing was of andere zaken waar de technische dienst gewenst was, kreeg Diana dit door via de receptie. Destijds had je rechtstreeks contact en regelde je die dingen onderling. Als het gaat om wat ze op dit moment verbindt, dan is dat onder andere de hulp die de afdeling MarCom van de technische dienst krijgt op het moment dat beurzen of markten moeten worden ingericht. “De mannen van de technische dienst staan altijd voor ons klaar”, geeft Diana aan.

“Ik heb plezier in mijn werk en ga elke dag fluitend naar mijn werk"

Trots

Diana vraag Jan waar hij trots op is in zijn werk. Hij geeft aan sowieso trots te zijn op de organisatie an sich en de ontwikkelingen die we hebben doorgemaakt. Sommige ontwikkelingen waren prachtig, anderen iets minder. “Maar zo gaat dat”, zegt Jan. ”Als ik het niet naar mijn zin had gehad, had ik hier al lang niet meer gewerkt”, vertelt hij. Nog nooit werkte Jan zo lang voor een werkgever als voor Zorggroep Drenthe. “Ik heb plezier in mijn werk en ga elke dag fluitend naar mijn werk. Waar ik specifiek trots op ben is onder andere het nieuwe zusteroproepsysteem van Beprocare. Dit is zo’n fantastisch systeem, kijk nou wat je er allemaal uit kunt halen”.


Intussen laat Jan zien hoe het systeem er uit ziet en hoe het werkt. “We kunnen zoveel met deze informatie. Helaas gebruiken we er nog te weinig van, maar welllicht komt daar in de toekomst verandering in. Ik ben hier vanaf het begin bij betrokken geweest en dan wil ik er ook alles van weten”. Op dit moment is Jan aanspreekpunt voor de verbouw in Symphonie. Dat vindt hij heel leuk om te doen. “En het is nog leerzaam ook”, zegt Jan.

Jan vindt het jammer dat mensen bepaalde zaken niet bespreekbaar maken. “Dat zouden we vaker mogen doen. Op die manier kunnen we nog meer plezier aan ons werk beleven. Het is de laatste jaren wat onpersoonlijker geworden en dat vind ik jammer”.


Ook Diana is trots op Zorggroep Drenthe. “Mijn werk is altijd belangrijk geweest voor mij. Kom je aan Zorggroep Drenthe, dan kom je aan mij. Ik vind het fijn iets te kunnen betekenen voor een ander en heb al die jaren met veel plezier voor Zorggroep Drenthe gewerkt. Daarnaast heb ik veel geleerd. Wel merk ik dat ik de cliënt mis. Daar waar je werk over gaat. Maar ook de sfeer in het woonzorgcentrum, de reuring van de dagelijkse activiteiten”. Gelukkig is Diana nog regelmatig op een van de locaties te vinden en dat vindt ze prettig.