Binnen bij
Zorggroep Drenthe

In deze rubriek is te lezen wat er allemaal
binnen Zorggroep Drenthe gebeurt!

NATIONALE COMPLIMENTENDAG

Vrijdag 1 maart jl. was het Nationale complimentendag. Een mooie gelegenheid voor het uitdelen en ontvangen van complimenten. Bij De Wenning, Spectrum en De Amstel werd een complimentenboom opgetuigd, zo kregen alle complimenten een mooi plaatsje en kon iedereen ze lezen. Bij Symphonie kregen alle bewoners een handgeschreven kaartje met een compliment erop. Voor de medewerkers hing er op de locaties een poster met afscheurstrookjes, hiermee kon jij je collega een complimentje geven.

UITZWAAICONCERT

Al maanden keek de Blazersklasmuzikanten van OBS De Schuthoek in Zuidlaren en naar uit: hun grote Italiëreis die ze van 11 t/m 14 april jl. gingen maken. In Riva del Garda deed de Blazersklas als Nederlandse inzending mee met het Europese Yamaha Blazersklas festival met vele Europese jeugdorkesten. Om heel Zuidlaren de kans te geven om de kinderen uit te zwaaien verzorgde de Blazerklas op 1 april jl. een uitzwaaiconcert in Theater Mozaiek.

DE WEEK VAN ZORG EN WELZIJN

Tijdens De Week van Zorg en Welzijn, 11 t/m 16 maart 2019 opende honderden zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Ook de locaties van Zorggroep Drenthe openden haar deuren!

KINDERTHEATER

Op zondag 12 mei a.s. om 15.00 uur staat Ageeth de Haan in Theater Mozaiek. Ageeth de Haan maakt muziektheater voor kinderen vanaf 2 jaar en hun families.
Haar werk is een mix van kleinkunst, pop en jazz, aansprekend voor jong en oud.

Tickets kosten € 8,50 voor kinderen en € 13,- voor volwassenen.

TERUG IN DE TIJD
MET KOFFIE

Wat beleef je prachtige gesprekken wanneer je de herinneringskoffer open doet en daar oude herkenbare blikken uithaalt. Naar aanleiding daarvan werd er afgelopen week een ouderwetse koffie en thee middag georganiseerd in Spectrum.

PAASBRUNCH

Op zondag 21 april a.s. is er in al onze locaties met een restaurant een Paasbrunch. Bewoners, cliënten en medewerkers zijn welkom tussen van 11.00 – 13.30 uur. Aanmelden is gewenst en kan bij de gastheer/gastvrouw.


€ 13,50*

*Voor cliënten volledig in zorg gratis!


MUSEUMWEEK

In het kader van de Museumweek, van 8-14 april jl. trokken de cliënten van Symphonie er 10 april jl. op uit naar het klompenmuseum te Eelde. Het was droog weer en de zon scheen, met hulp van vrijwilligers wandelende ze naar het museum.

Er werd eerst een film getoond, hoe er vroeger klompen werden gemaakt, van hand tot machinaal. Daarna kregen zij een rondleiding door de werkplaats en aansluitend konden ze de expositie bewonderen. Elke klomp had een verhaal en iedere cliënt kreeg een klein houten klompje mee naar huis. Een mooi aandenken aan een fijne middag!


ROBOT HONDEN EN KATTEN

Er zijn robot honden en katten aangeschaft! Op verschillende PG-afdelingen wordt er al flink geborsteld, geknuffeld en gepraat tegen de dieren.

In de volgende Thuis! meer over de inzet van deze robot dieren.

BLOEMSCHIKKEN
MET DE PV

Op 17 april jl. was de PV-activiteit 'Sch(r)ik met bloemen' met als thema het voorjaar en Pasen. De workshop was bij Bloemenatelier Maureen in Assen.

Iedereen ging naar huis met een prachtig stuk.

Pannenkoeken bij De Amstel

Op vrijdag 23 maart jl. ontving De Amstel 23 scholieren in het kader van de Nationale Pannenkoekendag. De scholieren hadden op school pannenkoeken gebakken en gingen deze aanbieden aan de cliënten van De Amstel. Scholieren dekte de tafel, hielpen de mensen met het snijden van de pannenkoek en aten gezellig mee.

Fotoshoot

Op maandag 15 april jl. was er in Mozaiek een super leuke fotoshoot met onze eigen modellen. Verschillende collega's en bewoners werkte mee aan deze shoot. Nu een klein voorproefje van 'the making off', binnenkort zijn de foto's van onze huisfotograaf Maurice o.a. terug te vinden op onze website, folders en in advertenties.

Spectrumbus

Heerlijk ‘groen’ toeren door Beilen. Sinds maandag 5 november jl. is dat mogelijk met de elektrische shuttlebus van Spectrum. De bus rijdt nu nog drie dagdelen in de week rond en is in eerste instantie in het leven geroepen om ouderen naar voorzieningen in het dorp te brengen. "Ouderen gaven op een gegeven moment aan dat ze heel graag vaker naar buiten wilden", vertelt Rita Bisschop aan RTV Drenthe. De bus wordt binnenkort vijf hele dagen in de week ingezet. Klik op de button om het hele interview met Rita Bisschop en bewoners van Spectrum te bekijken.

Tip de redactie!

Binnen de locaties van Zorggroep Drenthe worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

Om een ieder hier een beeld van te geven, zullen wij hier in 'Thuis!' aandacht aan besteden.

Tips zijn van harte welkom, dus is er iets leuks gebeurd binnen je locatie, afdeling of team?

Stuur tekst en beeldmateriaal naar: redactie@zorggroepdrenthe.nl